Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hol tudok a bibliai mitológiár...

Hol tudok a bibliai mitológiáról többet olvasni?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a bukott angyalokra, Lilithre stb stb ami nincs benne a Bibliában
2013. dec. 31. 02:17
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
vagy keresztény démonológia..
2013. dec. 31. 02:19
 2/12 anonim ***** válasza:
A Tórában vagy a Koránban talán benne vannak olyan részei az Ószövetségnek, amit később kivettek a Bibliából.
2013. dec. 31. 02:34
 3/12 anonim ***** válasza:

keresztény démonológia: olyan nincs -lényege, hogy nincs:)

a héber tradícionális iratokban van ezekről szó -amihez nem fogsz hozzáférni, mert titkosak (ill. akkor lehetne,ha héber hímnemű lény vagy) Lilith a boszorkány aspektusa a nőnek. Sophia a szép, bölcs természet feletti természet - Havva (Éva az tiltott gyimilccsel) a természeti (nőstény)lény

2013. dec. 31. 09:31
 4/12 A kérdező kommentje:
már hogyne lenne keresztény démonológia...hisznek a démonokban.
2013. dec. 31. 12:49
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

A keresztények egyedül a megtestesült Logoszban hisznek, aki az Atyaisten szent Neve, Szava.

Vannak fák, virágok, démonok, kutyák, tehenek, emberek, felhők, hegyek,völgyek, vírusok, bacilusok, gépek stb - azokban nem kell hinni. Bánni velük nem árt, ha megtanulja az ember.

Tehát térjünk a lényegre: a nő 3 aspketusa: Sophia, Éva, Lilith. Ebből a 3-ból mindegyik nő más-más arányban részesül. Sokban függ tőle és a férfitől, akihez kapcsolódik, melyik milyen arányban van benne. A legjobb, legszebb a tiszta Sophia Perennis -

a döntés a tied.

2013. dec. 31. 19:40
 6/12 A kérdező kommentje:
Keresztény iskolába jártam és hisznek a démonokban. Ördögűzések voltak az Ó-, és Újszövetségben is. Bukott angyalokban, kisebb démonokban ugyanúgy hisznek. Lehet nem tudok sokat a "nő aspektusairól", de ebben biztos vagyok úgyhogy kérlek ne akard jobban tudni.
2013. dec. 31. 20:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem kérdezz meg egy papot, lelkészt stb.
2014. jan. 1. 15:33
 8/12 anonim ***** válasza:

"de ebben biztos vagyok úgyhogy kérlek ne akard jobban tudni."

Dehogy akarok én nálad többet tudni. De ha mégis úgy alakul, hogy valmiben többet tudok (véletlenül), nem fogom szétverni egy kalapáccsal a fejem, ha megengeded, persze csak akkor. Lilithről meg társairól amit írtam, illene megköszönni, persze csak ha ráérsz. Szívesen.

Démon: van, mondta. De bánni kell vele tudni, nem démonológiát keresni. A megromlott ember nem állati, hanem démoni.

2014. jan. 1. 22:23
 9/12 anonim ***** válasza:
+m
2014. jan. 1. 22:24
 10/12 A kérdező kommentje:
Démonológia minthogy mi az melyik démon miért felelős, a bukott angyalokról is biztos írtak könyveket, ezeket gondoltam keresztény démonológiának. Köszönöm az eddigieket
2014. jan. 2. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!