Vannak elégedetlen Sátánisták?
Üdv ! Előszőr is ne harizz, hogy megkérdem ezt,de kérlek szánj a kérdésre pár percet, megéri ! :)
Marketing ismereteket tanulok OKJ-n és a gyakorlati alkalmazás feladatom az, hogy gyűjtsek infókat erről ilyen anoním oldalkon. A lényeg az, hogy a Sátánisták a lelkük, identitásuk egy részét adják el Sátánnak, aki ezért a pokolba taszítja őket életük után, de addig szolgál titeket és lesi minden kívánságotok, mert cserébe boldoggá és sikeressé kell tennie titeket.
A kérdésem az lenne, hogy vannak-e itt ilyenek, akik kiábrándúltak ebből a szolgáltatásból, mert anyagilag vagy más életminőséget befolyásoló tényezőként nem érte meg ez a kétoldalú szerződés. Pl még mindíg albérletben gubbasztasz anyukád mellett, továbbra is demo lemezeket gyártasz hanglemez szerződés nélkül vagy a kiszemelted már ugyan nem jár azzal akivel régen, de utánad sem ácsingózik. Vagy esetleg csak meguntad mások elátkozását. Az érdekel, hogy amennyiben magadra ismertél mesélnél-e erről az üres, semmitmondó érzésől. Nem bántad-e meg anno hogy a sátán utjára léptél?
Bocs a néhol nyers fogalmazásért, de a tisztánérthetőségre és az egyszerűségre koncentráltam. Nem akartam megbántani senkit sem, ne sértődjetek meg. Végülis mi marketingesek is valahol eladjuk lelkünket a sátánnak, nemigaz !? :) Hasonlítunk, csak mi egzakt számokban mérjük a sikerességünket.
"továbbra is demo lemezeket gyártasz hanglemez szerződés nélkül"
Kérdező, azt hiszed az usa-ban élsz?
13-as vagyok.
A LaVeyi sátánizmus igazából nem is a sátán imádata, inkább az isten ellen való szembefordulás. Az egyén (tehát a te magad) egészsége, boldogsága és élete a legfontosabb, elfogadjuk, hogy mindenkiben ott van a hiba és nem tudunk rajta változtatni, hiszen nem lehet olyan bűntelen életet élni, mint ahogy a keresztény Bibliában le van írva. Az egyik legfontosabb dolog a „Tégy úgy másokkal, miként ők tesznek veled” elv, amit maga Anton Sandor LaVey fogalmazott meg a Sátáni bibliában. Az élet a legeslegnagyobb érték, a leghatalmasabb bűn pedig az emberi élet kioltása (ez alól csak az a kivétel, amikor a saját életünk a tét), és nem, nem áldozunk fel kecskéket vagy csecsemőket. Az állatok megölése pedig csak túlélés/élelem szempontjából fogadható el. Nekünk is van három Tíz parancsolathoz hasonló tanításunk, de sokkal ésszerűbbek, mint a keresztény "törvények". Akit meg érdekel a dolog, annak ott van a Wikipédia. ( [link] )
Okés, sok gyökér válasz érkezett, normális pedig alig...
Először is nincs olyan, hogy A Sátánista vallás. Nagyon sok színű vagy 20 féle irányzata biztos, hogy létezik. (Az említett voltaképpen LaVey-i sátánizmus ateista irányzat)
Itt van kért rövid összefoglaló:
Másik része a fentiekből azonnal következik, hogy csak "eladod" a lelkedet, nem mindegyikben, sőt...
Itt néz utána, ha jobban érdekel a téma, egy modern tesita sátánizmus, ahol pogány istenek vannak (Enki a Sátán):
Ui: Én nem vagyok Sátánista, de érdekes dolgaik vannak és segítő készek is, ha normálisan közeledsz!
*=Másik része a fentiekből azonnal következik, hogy csak "eladod" a lelkedet, nem mindegyikben, sőt...
Másik része a fentiekből azonnal következik, hogy nem mindegyikben van benne az, hogy eladod a lelked, sőt...
13-as válasz:
"a sátánisták önnön életük kiteljesítését és saját boldogságukat helyezik mindenek elé. Az egyént tekinti önmaga istenének," ezt én is így gondolom akkor én is sátánista vagyok?
„Minden sátánistának van egy »betegsége«, amit úgy hívnak, hogy individualizmus"
Akkor én sátánista szeretnék lenni...mert minden amit ír az tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!