Ha valaki nem hisz az ezotériában miért kell szinte kötelezően minden ember kérdéseihez hitetlen, lenéző, udvariatlan választ adni?
Mert a tűzmágiához 80-as szintű Paladinnak kell lenni, a Földet a reptoidok, krixkraxok és lumbulábiak meg akarják szállni, vámpírok igenis léteznek, és az Érmelléki Kuglófember elvisz és megesz.
(most komolyan, idióta kérdésekre miféle válaszokat vársz?)
Egy-két alkalommal próbáltam valamilyen alátámasztással igazolni magamat, de csupán saját, személyesen átélt példákat tudtam felhozni. Erre le lettem osztva a sárga földig, ami egyrészt, egy nagyon kicsi részt, de jogos, mert ezek "csak" az én tapasztalataim voltak, mások, pl. a szkeptikusok nem élték ugyanazt át, így nem tapasztalták meg. Ugyanakkor nem értem, miért vesznek semmibe, mert ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más, ugyanolyan hozzáállást várnék el, mint bárki más felé. Nem lenézni azért, mert mondok/írok valamit, meg nem abból kiindulni, hogy vagy fogyatékos/részeg/elmebeteg/skizofrén/beszívott stb. vagyok/voltam, mikor azt tapasztaltam, amit ők képtelenek felfogni. Ha ő azt írná, hogy tegnap almás pitét evett, most én se higgyem el, mert nem láttam, és induljak ki abból, hogy hazudik?... Én ennél emberségesebb és jóhiszeműbb vagyok, pedig a többség nem érdemelné meg (ezt általánosságban értem, nem csak ezen oldal válaszolóira).
Innentől kezdve letettem arról, hogy bármit is megpróbáljak megmagyarázni. Nem fogom feleslegesen pazarolni az energiámat arra, hogy megpróbáljak meggyőzni pár szemellenzősen hülye szkeptikust (tisztelet a normális kivételeknek).
Laylah:
szkeptikus vagyok, de velem is történtek fura dolgok. Mégsem osztom meg, mivel nem tudom bebizonyítani.
A másik: itt is olvastam már, kitalált történeteket. Vagyis igen: itt is vannak olyanok, akik titeket megvezetnek. Mivel hívők vagytok és szeretnétek benne hinni, ezért nincs nehéz dolga az illetőnek. Persze, ha egy szkeptikus hozzászól, akkor meg mit képzel és így tovább. Nem a kamu sztori kitalálója lesz leszólva, hanem az, aki kételkedni merészel a történetben (az is megeshet, hogy ő, már olvasta ezt korábban).
Köszönöm a válaszaitokat!
Igen az ember sajnos nehezen magyaráz meg másnak olyan furcsaságot, amit még más nem élt át. Ez talán normális is, de azért igen, nem kéne semmibe venni az embereket.
A vámpíros "krikszrakszos" emberkének meg üzenem, hogy persze, vannak teljesen bugyuta kérdések, de mondjuk a meditáció is az ezotériához tartozik, ami nagyon is létező dolog, furcsa élményeket nem egy ember tapasztalt már vele, még is egy-két válasz adó őket is lehurrogja.
Persze tudom én is, hogy vannak lehetetlen kérdések, ezekre amilyen a kérdés olyan a válasz. Ezt elfogadom én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!