Mi az amit az ember hozzátehet a maga részéről, Isten vs. Sátán háborújához?
Ebben kivételesen egyetértek veled.
Ki hivatott eldönteni, hogy mi a jó és a rossz?Honnan tudod, hogy a jó célért harcolsz-e?Sehonnan.
Amúgy a Biblia szerint a háború Isten győzelmével érvéget, tehát ha hiszel benne, nem is kell hozzátenned semmit, mivel megírták a végét.
Bár szerintem, de ez csak az én véleményem, valódi problémákat és valódi háborúkat kéne megoldani és hozzájuk tenni.
Hát éppen ez az.
Csak akkor ítélhető meg a rossz és a jó, ha valaki teljesen másra hagyod, hogy eldöntse, melyik a kettő közül.Főleg, ha az egyik akarata csak az egyik, a másiké meg csak a másik.
De ha valaki önállóan és saját megítéléséből akar dönteni, akkor az már sokkal macerásabb.Ennek ellenére én ezt preferálom.Nehogy már egy vallás határozza határozza meg a döntéseim minőségét.
Kedves Orsitsch Mária, a példáid nem jók.
Az ember tudja, mikor tesz jó vagy rossz tettet! Figyeld meg: egy 3 éves kisgyerek már tudja, érti: JÓ. Pedig ezt nem lehet megmagyarázni, (mint pl.asztal,kutya, stb) mégis tudja..Érdemes ezen eltöprengeni.
Jó: ami tudati emelkedést segíti. Rossz: ami a tudati emelkedést akadályozza, vagy épp csökkenését okozza.
Ez elv - persze a gyakorlatban nagyon nehéz látni, és főleg a jelenben, gyorsan látni és akként beszélni, cselekedni.
9 : nem . Tudja és érti a JÓ ideáját.
(persze,nem azt,mi veszélyes, meg rosszalkodik, de ez nem erről szól. Az ideáját érti)
Minthogy megfigyelheted: érti: 'talán'; 'mégis' 'inkább'
stb - vagyis olyanokat (is) ért, amit nem lehet megmagyarázni- ez az idea értése (látása).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!