Dynamo varázslatai valósak?
Még egy szót a lélekről!
Nekem általánosban sokat tudó, művelt tanáraim voltak és volt, hogy esetleg az adott óra anyagától eltérve bölcselkedtek.. Biológia órán a tanár úr sokat beszélt a lélek létezéséről (természetesen hitt benne) és én is úgy gondolom, hogy létezik. Először is leírom, hogy ő miket mondott, aztán a saját véleményem.
Tehát, hogy a 'régiek' is kíváncsi voltak erre a lélek dologra, hogy vajon mi lehet ez! És természetesen kísérletezgettek is, mikor egy ember a halálán volt.. Még hozzá úgy, hogy megmérték a súlyát. Ráfektették a mérlegre és mikor az utolsó élet is kiszállt belőle könnyebb lett! Ezt azzal magyarázták, hogy lám, a lélek repült fel belőle. Ha ezt az elméletet nézzük, egy létező, kézzelfogható dologról beszélünk.
Én meg az érzésekre (szomorúság, öröm, lelki(!)furdalás...) gondolok ezzel kapcsolatban. Tehát, hogy honnan jönnek, ha nem a lelkünkből? Miért vannak, hogyan érezzük őket? Valaminek kell ott lennie.. :)
Az az utolsó szusz :) levegő, ami benned volt.
Az agy küld/fogad jeleket, s generál. Ezek az érzelmek. Ovis megfogalmazásban.
Ha nincs agyad, nem létezel/érzel hiába van az a titokzatos "lélek" benned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!