Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Lehet valami hasonlóság a...

The Lizah Reloading kérdése:

Lehet valami hasonlóság a Sámán és Sátán szavunk között kialakulásában?

Figyelt kérdés

Nagyon hasonló a 2 szó, lehet egymásból keletkeztek ?

A Sámán transzban látta a Sátánt ezért lett a Sátán szó vagy

A Sátánt látó ember a Sámán, mert LSDzve a Sátánnal tudott beszélni, mint ma is.

Valamelyik eset szerintem valós. de melyik?

2013. szept. 8. 16:04
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
48%

van egy harmadik opció is.

a sámán, az a régi kultúrákban a vajákos , füves ember szerepét töltötte be, és a közösség vallási hagyományait is ő vezette, míg a sátán az egy idealizált dolgot leíró szó, nincs mögötte valós tartalom.

a két szó csak írásában hasonlít egy kicsit egymáshoz.

2013. szept. 8. 16:08
 2/23 A kérdező kommentje:

Hát ez az, hogy szerintem nem lehet véletlen ekkora írásbeli hasonlóság. Ráadásúl idegen nyelven is fennáll, nem csak magyarul !

Ez nem véletlen, hanem szándékos, csak még erre nem jöttünk rá, nem sikerült ezt levezetni, szerintem azért mert nem ismerjük teljesen mindkét fogalom ősi jelentését.

2013. szept. 8. 16:11
 3/23 A kérdező kommentje:

Szerintem a füves ember a vajákos az a witc,wicca a boszorkány innen ered a neve is. Bedrogozta az embert, hogy megparáználodja a b (a) szólány = boszorkány

A Sámán az jövő látó és lehívja az univerzumból a nép számára hasznos információt transzba

2013. szept. 8. 16:12
 4/23 A kérdező kommentje:
így első körbe arra gondolok, hogy a Sámán transzban hívta le a fizikai síkra sátánt, aki egy interdimenzionális lény és azért ismerjük, mert a sámán lehívta.
2013. szept. 8. 16:15
 5/23 anonim ***** válasza:
42%

Az 1.# valasz a helyes szerintem.

Barki lehetne saman, es satant is barki lathat - ezen nincs semmi kulonos.

2013. szept. 8. 16:16
 6/23 anonim ***** válasza:

Legfeljebb a kereszténység szemében Sátán a Sámán.

Egyébként a sámánok az ősmagyar hitvallás varázslói voltak. Illetve, más népeknél is hasonló szerepet töltenek/töltöttek be.

2013. szept. 8. 16:21
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
A sátán nem is magyar eredetű szó! A sátánról csak azután értesültek a magyarok, miután I. István bevezette a kereszténységet, sámánok már jóval előtte is voltak.
2013. szept. 8. 16:21
 8/23 anonim ***** válasza:
49%
Van egy indián sámán által írt könyvem. NEM lehet mindenki sámán, annak kell születni, szerinte, azt megtanulni nem lehet. A Sátán szót és fogalmat nem is ismeri.
2013. szept. 8. 16:26
 9/23 PrettyVillain ***** válasza:
100%
"Hát ez az, hogy szerintem nem lehet véletlen ekkora írásbeli hasonlóság." lék, lég, lét, és most lepődj meg.
2013. szept. 8. 16:27
 10/23 anonim ***** válasza:
49%
nem értem miért hozod ide a drogokat. ezzel úgy állítod be mintha csak valami hallucináció lenne az egész. ha valahogy van kapcsolat, akkor az az, hogy megidézett egy lényt a sámán és aki ezt látta az ezt a lényt sátánnak nevezte. szóval szerintem ugyanúgy a nép nevezte a sámán lényét sátánnak, mint ahogy a sámán sem magát nevezte el, hanem a nép nevezte el.
2013. szept. 8. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!