Ezek szerint mégiscsak hat az átok? Ehhez mit szoltok szeptikusok?
1923. április 5-én meghalt Lord Carnarvon egy légy csípése által okozott vérmérgezésben. Kairóban elterjedt a pletyka, hogy a halált igazából skorpiómarás okozta. A skorpiók az ókori Egyiptomban szent állatok voltak. Lord Carnarvont kórházba vitték, s állítólag többször is Tutanhamon nevét mondogatta. Majd egyszer csak felkiáltott: „Vége, hallom a hívást, készülök!” Abban pillanatban kialudtak a lámpák és (a legenda szerint) Londonban élő kutyája fájdalmasan felvonyított, majd kimúlt. A nővér elment visszakapcsolni az áramot, mire visszaért, Lord Carnarvon már meghalt. A fellahok átokról kezdtek beszélni, és ez a sajtónak köszönhetően az egész világon elterjedt. Pár héttel ezután Audrey Herbert ezredes Lord Carnarvon öccse halt meg, majd az őt ápoló nővér következett.
Howard Carter kanáriját kobra marta meg, de a kígyó eltűnt. Meghalt Richard Bethell is, aki Carter személyi titkára volt, ezután Bethell apja is meghalt. Majd Jafleur professzor halt meg, aki a sírból előkerült tárgyakat vizsgálta. Arthur Cruttenden Mace is meghalt, aki éppen csak belépett a sírba. Evelyn White depressziós lett, majd felakasztotta magát. Douglas Reed és Douglas Derry professzorok is meghaltak, majd őket követte Lord Carnarvon felesége. A hatóságok nyugtalankodtak, és egy őrt küldtek a sírhoz, aki szintén meghalt.
Összesen 26 halálesetet kapcsolnak a fáraó átkához, mivel a sírkamra kinyitásánál ennyien voltak jelen.
"A fáraó átka egy közismert legenda"
Most essünk hasra ettől a szövegtől vagy mi?
Kérdező, a linkednél nem nézted meg a "valóság" részt?
Ott tárgyalja a haláleseteket és azt hogy alig van összefüggés köztük és természetes halál a nagyrésze.
Ja és amik összefüggőnek tűnnek szörnyen egyszerű magyarázat van rá, amit nem is értem hogy miért nem hallotta még az aki ezzel foglalkozik:
Nem a fáraó átka okozta a halált, hanem a sírkamra. Ugyanis a falán mérgező anyagok és kisebb mikroszkopikus élőlényeket találtak később. Szóval a sok professzor és régész azért halt meg, mert ők közvetlenül is megtekintették a helyet és valószínűleg be is mentek. És szinte biztos, hogy hozzá értek a falhoz. Így a bőrükön keresztül bejutott a méreg a testükbe. Így nem csoda ha szépen lassan "elhullottak".
Az őr esete is ezzel magyarázható akit odaküldtek a sírhoz.
Valamint leírja, hogy azóta a fáraó szarkofágja azóta is megtekinthető és vizsgálják, de nem halt meg senki sem tőle. Ez is bizonyítja, hogy nem a szarkofág okozta a halált, hanem maga a sír (fala).
A többi puszta legenda és sajtóferdítés, érdekes módon én a "legendás" részekre nem találtam semmi hiteles forrást.
Milyen film?XDDD
Könyörgöm, egy régészeti ásatásról, felfedezésről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!