Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van itt valaki, aki jártas az...

Van itt valaki, aki jártas az egyiptomi mitológiában, esetleg hisz is az isteneikben? (Bastet)

Figyelt kérdés

Szeretnék végezni egy rituálét ill. szertartást Bastet istennőhöz. Van itt olyan, aki le tudja írni, hogyan is kellene? Sok könyvben, illetve neten is utánaolvastam, de nem találtam semmit.

Nagyon megköszönném:)

2013. márc. 13. 13:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Googliz rá a "Kemetizmus"-ra.

Ők követik az ókori Egyiptom vallását. Közülük is a Kemetikus-ok azok akik, régészeti bizonyítékok alapján, eredeti formájukban kívánják helyreállítani az ősi, vallási rituálékat.

#4-es:

Szerintem te kevered Básztot Szekhmettel. Bászt ugyanis egy védelmező istennő, szent állata pedig a híresen tisztelt macska volt.

Szehmet pedig, ugyebár, "a háború, gyűlölet és halál úrnője" volt (és az anyák védőistene, hiába no, a kereszténység előtt még léteztek nem egyértelműen jó és rossz istenfigurák).

2013. márc. 14. 12:32
 12/13 anonim ***** válasza:

Nézd meg itt:

[link]

(Kicsit lejjebb kell tekerni)

[link]

Itt is menj le egészen Bastetig. De a többi istenről is érdekes dolgokat tartalmaz.

2013. márc. 14. 23:14
 13/13 anonim ***** válasza:

Sok hülye és idióta vàlasz egy rakáson...kivéve egyet...

És mi az a marhasàg,hogy "szellemlények"? Ember, inkàbb ne szolalj meg legközelebb, mindenki jobban jàr!

Hagenti, ismertebb nevén Bastet Istennő egy csodálatos lény, jómagam nagyon szeretem.

Bàrcsak többet mesêlhetnék, de "hallgatni arany " és különben is, magadnak kell meglelned az igazságot kedves kérdező, minden esetre keress, kutass, olvass, tàjékozódj ês hallgass a megérzéseire. Soha ne hallgasd màsokra, mert minden ember és tapasztalàs egyedi és személyes.

2020. jan. 10. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!