A sátánisták mit gondolnak az ateizmusról/ateistákról?
Teljesen igazad van kedves első válaszoló! Én a teistákra gondoltam (akikről a második válaszoló is írt) és nem a normálisakra. Pont ezért raktam fel ide a kérdést!
Habár nem értem, hogy a LaVey miért lesz vallás és sátánizmus. A buddhistákra is sokan mondják, hogy ateisták, de azért ők inkább tűnnek vallásnak, mint a LaVey. A LaVey inkább olyan, mintha ateizmus lenne xy szabályokkal megtömve. Nem?
Elmesélnéd a léynegét? Szívesen tanulok!
És nem kritizálni akarlak, csak tényleg érdekelnek a LaVey sátánisták, mert itt a fórumon egyedül ők tűntek eddig intelligensnek.
Ők például nem tanítanak olyat, hogy az ateisták agyhalottak.
Lavey ateizmusról beszél. Vannak szabályok is, meg mindenféle. Ezekre nyugodtan rákereshetsz a neten. Laveynek volt egy lánya is aki alapított egy hasonló szektát. De ott inkább a spirtualitásra helyezik a hangsúlyt, meg Laveynél a földi dolgokra. Lavey sátánizmus csak azért sátánizmus, mert így könnyebb eladni. Jó reklám fogás. Ő írta a sátánista bibliát is, de az is ateizmus, így egyszerűbb eladni.
Régebben nagyon komolyan belemásztam a témába, de már nem foglalkozok vele, ilyen szinten. Arra emlékszek, hogy a teista sátánisták nem ítélik el az ateizmust, mert a kereszténység ellenségének tartják ezt is. Támogatnak mindent ami istentől szembe van. A teista sátánizmus idősebb, mint a keresztény vallás, a zsidó hitvilággal együtt született meg. Azt gondolom nem kell ecsetelnem, hogy a keresztény-zsidó-arab ugyanabba az istenben hisz.
Az ateizmus divattá vált manapság, azt.
Azt se tudja mit gondol miről, de ő ateista mert hát mindenki más is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!