Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mi volt az a tudományos...

Mi volt az a tudományos felfedezés, amit ha Einstein megoszt a világgal az megsemmisűlt volna?

Figyelt kérdés
Egy ufómagazinban olvastam anno, nem tudom mi az igaz belőle ezért kérdezem tőletek. Einstein amikor az egyesített elektro-gravitációs elméletén dolgozott azt mondta a feleségének meg egy másik fizikus kollegának, hogy van egy egyenlet vagy egy felfedezés, ami roppant nagy hórderejű, magával Istennel függ össze és lehet a kvantummechanikával. Olyan nagy súlyú ez a felfedezés, hogy az emberiség nem érett meg arra, hogy ezt tudja, ha elmondja lehetséges hogy az emberiség megsemmisülésével járna. Mi lehet ez?
2012. okt. 10. 23:09
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Lehet,csak ő hitte azt róla.Amúgy meg az ufó magazin egy mesekönyv.
2012. okt. 10. 23:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Lehet hogy csak ő hitte ez igaz, de érdekelne hogy vajon mi lehett ez illetve ki mit tud erről vagy mit gondol hogy mi lehet ez.
2012. okt. 10. 23:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem valószínű, hogy létezett volna ilyen. Einstein a tudományának az egyik legnagyobb elméje, de nem ő egy személyben a fizika (pláne nem a kvantummechanika, melyre a relativitáselmélete nem is érvényes). A többi kutató fél évszázad alatt megtalált volna egy ilyen összefüggést.

Az ufómagazin, mint forrás, pedig önmagában elveszi a komolyságát a dolognak.

2012. okt. 10. 23:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez már csak azért is sántít, mert ha a nevét elárulta, de az egyenletet nem vezette le, attól még ennyi idő alatt több száz tudós csak összehozta volna. Sajnos nem tudok segíteni, hogy mi lehetett, de szerintem csak az ufó magazin találta ki.
2012. okt. 10. 23:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem , Einstein masra gondolt.Istennel osszefugg.Az embereknek a sajat vilagukat kellene megsemmisitenie, mert csak ugy tudnanak felszabadulni.Energiaval kapcsolatos es gondolattal. Arra meg nem jottem ra miert.De a cel, hogy miert azt meg nem tudom.Nem vagyok fizikus.Plane nem geniusz.:( meg majd gondolkodok.x

D

2012. okt. 11. 00:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, hogy az öreg mondott ilyesmit, de abban is tutibiztos lehetsz, hogy a fos ufómagazin jócskán feltuningolta és eltorzította az egészet.
2012. okt. 11. 14:43
 7/9 Fuxreiter.Jack válasza:
Ez vele szállt a sírba.Lehet,hogy rájött egy olyan dologba,ami nem megsemmisítette volna a világot,sokkal inkább felrúgta volna az addigi elképzeléseket,és inkább úgymond "beleőrült" volna a világ.
2012. okt. 11. 17:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Két dolog miatt is erősen szkeptikus vagyok a dologgal kapcsolatban (három, ha a forrást is belevesszük):

1, Einstein nem hitt Istenben. Ezt a nézetét több levelében le is írta, mert kifejezetten dühítették azok, akik hívőnek próbálták meg beállítani.

2, Bár a relativitás elmélet (még ha, bizonyos szempontból korábbi munkák összegzése is) komoly tudományos eredmény, Einstein élete vég felé végzett munkája már koránt sem nevezhető annak. Lényegében csak kultúrtörténeti jelentősége van, ugyanis majd minden, akkoriban megalkotott elmélete hibásnak bizonyult.

2012. okt. 12. 19:14
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor ez a vidi pont neked szól kedves kérdező:

Végtelen lehetőségek - a gondolat hatalma :

http://www.youtube.com/watch?v=FarF75_as7k&feature=related

2012. okt. 13. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!