Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mágia? Mit értenek ez alatt...

Mágia? Mit értenek ez alatt azok, akik ezt szeretnék tanulni?

Figyelt kérdés
most komolyan fel jöttem ma és azt látom mindenki "mágiát" akar tanulni:S valaki magyarázza már el nekem mit értenek az itt tanulni akaró emberek mágia alatt :DD egyszerűen nem tudom felfogni miért akar mindenki "mágus királylány és királyfi lenni:D mi a céljuk és egyáltalán mit értenek mágia alatt azok akik ezt szeretnék tanulni...
2012. okt. 6. 16:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Te vagy az dsdasa, a nagy telemágus? Vagy az egyik tanítványa vagy?
2012. okt. 6. 17:25
 12/26 anonim ***** válasza:
látni akarom, ahogyan ezt csináljátok!!! küldjetek privátba emailt és megbeszéljük, hogy hol. még egy sört is fizetek!!!
2012. okt. 6. 17:29
 13/26 anonim ***** válasza:
Kérdező, erre válaszolj: "Amúgy kérdező, a másik kérdésekre adott válaszaidból azt szűrtem le, hogy te meg a jóslásban és a horoszkópokban hiszel. Azok sem kevésbé hülyeségek, mint ez..."
2012. okt. 7. 10:41
 14/26 A kérdező kommentje:
huh hát elég régen voltam már itt ezúton is bocsi a késői válaszért! számomra a mágia egy olyas fajta dolog amit nem lehet tanítani!erre születni kell van aki egyik napról a másikra bele csöppen azt hiszi meg őrült majd mikor szembesül azzal a ténnyel,hogy még sem, el kezdi tesztelni magát és a körülötte lévőket...Maga a mágia számomra nem azt jelenit,hogy horoszkópot olvasok,bújom a számtalan "ezoterikus könyveket,másoknak dicsekszem "jééé nézzétek én különleges vagyok"NEM... minden ember különleges,minden ember valamiben kimagaslóan jobb mint a társai...ez legyen akár ezoterikus téren sport terén szépség és divat terén fantázia terén vagy esetleg a, humor kategóriában jeleskedik mindegy még sorolhatnám holnapig is...a lényeg az, hogy az igazi mágia nem abban rejlik ki, hogy tudja eladni magát a "mágikus ember" milyen jós/nő,mentalista mágus...:D az igazi különleges képességgel megáldott ember nem dicsekszik és nem tanulja azt amit a sok csaló és álmodozó ember akár évekig is próbál el sajátítani....mint tudjuk nem soknak sikerül sőt....akik szeretnének másképp hallani,látni,érezni, úgy ahogy csak kevés ember teheti azok soha nem gondolnak bele a következményekbe abba senki sem gondol bele milyen nehéz az önkontroll, mikor tudod azt, hogy igazából mit gondolnak és közben mit mondanak az emberek a képedbe... el tudjátok képezni mekkora akarat erő kell ahhoz, hogy ne csapd szájon őket mikor bele hazudnak a képedbe és te úgy csinálsz mint ha nem tudnád.hát elég nehéz úgy élni hogy a háttérben maradj de még is tudj segíteni másoknak úgy, hogy azzal ne éljenek vissza és persze te se tedd ezt....hát engem azért zavar,hogy az itt lévők egy része mágiát szeretne tanulni mert tudom azt hogy csak a hatalmi vágy beszél belőlük.... jó éjt és szép estét mki:)))
2012. okt. 9. 21:04
 15/26 anonim ***** válasza:
tényleg tanulható, tehetség kell hozzá, nem mondom, de megvan sok emberben. Hit, gyakorlás kérdése. Elmetréning, relaxáció.
2012. okt. 9. 21:14
 16/26 A kérdező kommentje:

kaptam tegnap egy levelet valkitől elég érdekes volt... !!!!olvassátok el persze csak akit érdekel nem javítom a helyes írási hibákat sok idő lenne:DDD

"Hello

Magia alatt az emberek azt ertik,hogy tudatosan cselekedni valami olyasmit,ami a "normalis" emberek szamara hihetetlen.Ilyen igazabol tenyleg letezik,csak a "normalisnak" nevezett emberek ketelkednek benne,mivel nekik a szuleik,vagy csak sajat onfejusegbol kiindulva azt tanitottak,hogy magia csak a meseben letezik,holott minden egyes vallasi kultura osszefoglalva megemliti,hogy az ember igenis mindenre kepes,ha hisz.Kitalalcio lenne?Nem hiszem,mivel az emberek,akiknek mind kulonbozo kulturaja,hagyomanya,vallasa,vilagnezete van,es megis ilyen egybefuggoen kozos valaszuk van az emberi kepesseget illetoen,nem hiszem,hogy csupa kitalalcio lenne.Persze,barki mondhatja,hogy:"nem a sotet kozepkorban vagyunk",vagy "ez csak hokusz-pokusz",holott nem is tudom,mostanaban miert emelkedik azoknak az embereknek a szama,akik valamilyen spiritualis kinyilatkoztatast,tanitast,kulturat kovetni szeretnenek.Egyszeru:ha meg te sem jottel volna ra,benned is ott motoszkal az az erzet,hogy valami hianyzik az eletbol,valami olyan,ami mindennel hatalmasabb.Ezt lehet nevezni Istennek,Felsobb ennek,Leleknek,Megvilagosodasnak,akarminek is,a lenyeg hogy ez letezik,mar tapasztalatom is volt ilyen teren.Igen,tuzgolyot,teleportaciot,levitaciot,targyak mozgatasat (telekinezis) igenis meg lehet tanulni,persze ezekhez ido kell,nem megy egyrol a kettore,plane hogy a legtobb europai ember anyaghoz kotott,azt hiszi el amit lat meg fog.Persze ez hulyeseg.Mondhatja barki azt:"na es ha tenyleg letezik ilyen,miert nem tudom megtanulni ket nap alatt?".A valasz erre:1.mert nem hisz benne,csak okoskodik.2.mert mindennek ido kell,kepzeld el milyen vilag lenne,hogyha minden ember 1-2 nap kondizas alatt kigyurt allat lenne.Ugyanez a helyzet a magiaval is.Nincs idohoz szabva,hogy mikor tanulod meg,csak tippelni lehet,a lenyeg mennyire hiszle benne.

Vissza a lenyegre.

A magia csupan egy eszkoz,egy fogalom,a magia mi magunk vagyunk,mindenkiben benne van.Magianak nevezunk minden olyan kepesseget,ami nem szokvanyos a mai vilagban."

2012. okt. 9. 21:18
 17/26 anonim ***** válasza:
Ez így korrekt kijelentés, csupán annyi, hogy nem csak az európaiak kemény fejűek ilyen téren...Egyébként tökéletes választ ad. Tényleg tanulhatóak.
2012. okt. 9. 21:23
 18/26 A kérdező kommentje:
tanulható tény de felesleges hidd el nincs szüksége az embernek "mágiára" de viszont minden ember hisz valamiben vagy legalább is hinni szeretne ha azt vesszük az emberek nagy részét ez élteti "hiszek istenben"hiszek abban hogy jobbra fordulnak a dolgok" tehát hinni kell:DD de nem mindegy miben és persze miért....
2012. okt. 9. 21:28
 19/26 anonim ***** válasza:
Én hiszek a mágiában, és még sok mindenben, de ettől független nem vagyok Isten hívő..sőt! Másfelől mindenkinek hinni kell valamiben, ami legjobb lenne, magában. Számomra a mágia egy olyan lépcsőfokot jelent az életemben, hogy tudom, képes vagyok valamire, ami talán másnak hihetetlen, illetve ha jól szemügyre vesszük a dolgokat, egyfajta életcélt, életben kitűzött feladat végrehajtására ad törekvése ingert.
2012. okt. 9. 21:45
 20/26 A kérdező kommentje:
áhh épp mielőtt megszólna valaki azért emeltem ki a kérdést mivel elég régen volt ki írva azóta el sok volt a kérdező sok levelet kaptam amiben kíváncsiak arra én hogy látom a mágiát hát tessék le írtam pár válaszoló írásai felett:)semmi teleportálás,semmi tűzgolyó sőt még dumbledore sincs a képben:DDD
2012. okt. 11. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!