Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A lélek előbb utóbb elpusztúl?

A lélek előbb utóbb elpusztúl?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy a léleknek mi a végállapota. Tudjuk azt, hogy az ember lelke a test fizikai halála után tovább él és reinkarnálódik. Ha végrehajtottuk a karmánkat, az életfeladatunkat akkor újat kapunk, ha nem akkor ugyanazt a feladatot kapjuk továbbra is.

A lényeg az, hogy legvégül a lélek egybeolvad a teremtővel, hívd Istennel, az aki megalkotta a lelket. Végülis ezek szerint a lélek is meghal a legvégén és elvész az a sok személyes élmény. Végülis az ember lelke valahogy keletkezett,megszületett és ami megszületett az el is vész, azaz aminek kezdete van, annak vége is van.

mi lesz a lelkünk végállapota?

Lényeg, hogy tudjuk,

2012. szept. 3. 19:25
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%
Én reménykedem abban, hogy lelkem áldássá váltózik hazám és utódaim számára.
2012. szept. 3. 20:34
 12/26 rémuralom ***** válasza:
Bizony. A Baziliskus mérge Tom Denem naplójából is kivégezte Voldemort lelkének darabját.
2012. szept. 3. 20:45
 13/26 anonim ***** válasza:

most attól hogy leírom a véleményemet és nem hiszek ebben meg nem elmélkedem iylenekről miért kell lenullázni?

olyan kérdéseket tesztek fel amire senki nem tudja a választ nincs rá bizonyíték viszont mondani hinni bármiben lehet

2012. szept. 3. 20:52
 14/26 A kérdező kommentje:

Én azt értem, hogy van emlékem előző életemről, nekem is van nagyonrégi emlékem a középkórból és még Atlantiszról is, de nem végtelen messze. Valamikor elkezdődött ez az egész.

Tudom, hogy a Nirvanát írják végállapotnak, hiszen ezt le is írtam, ott megszűnik a lélek.

2012. szept. 3. 21:11
 15/26 anonim ***** válasza:

Nem szűnik meg. Megváltozik. A nyugati felfogás nagyon félreérti a keleti tanításokat.

Szép gondolat az is, amit még az első oldalon olvastam, hogy a halál után aki meglátja a fényt, az isten szeretetébe jut.

De mikor is szakadt el az ember isten szeretetétől? Az élet maga rá a bizonyíték hogy ez nem történt meg. Most ez lehet hogy nyálasan hangzik, de nem az.

2012. szept. 3. 21:18
 16/26 anonim ***** válasza:
48%

Huha! Mennyi számomra felfoghatatlan magyarázatot olvasok itt! Érdekes. De gondolkodjunk logikusan. Elvégre emberek vagyunk.

Úgy gondolom, a lélek soha nem pusztul el. Nem is tud elpusztulni! Természeténél fogva nem tud elpusztulni, hiszen a lélek nem egy élőlény. Az elpusztulás, meghalás az élőlények kiváltsága. A tárgy az tönkremegy, megsemmisül stb. De a lélek nem is egy tárgy, tehát ilyeneket sem tud csinálni. A lélek fogalom. Emberek alkotta fogalom. Ezt a fogalmat az őt megálmodó emberek örök élettel ruházták fel. Vallástól függően más és más cselekedeteket, tulajdonságokat tulajdonítanak neki, de a közös bennük az örök lét.

A materializmust, a természet törvényeit is kivétel nélkül emberek alkották. Nem pedig a természet. Az óriási különbség a kettő között, hogy míg ez utóbbi a megfigyelésen, tapasztalaton, kísérleteken, óriási emberi munkán, erőfeszítésen alapszik, az előbbi, a szellemeskedés, vallás, miegymás pusztán az emberi képzelet műve. Alaptalan, bizonyíthatatlan szövegeléssel próbálják igazolni nézeteiket, hitüket. Ellentmondanak az emberek természetről, a való világról alkotott törvényeinek, láthatatlan, elképzelt dolgokról filozofálnak.

Ilyen láthatatlan dolog ez a lélek is. Szerves, elválaszthatatlan részét képezi különböző vallási filozófiáknak. Akik hisznek benne, azoknak reményt, megnyugvást ad. Hisz az együgyű ember fél a haláltól, az elmúlástól. Kell neki valami kapaszkodó, amiben elringathatja magát, hogy a halál után tovább fog élni. Nem tudja elfogadni azt, hogy a halál után épp elég az, amit az élőkre az utókorra hátrahagyott. Tovább akar élni lélekben, vallástól függően vándorolni, azaz reinkarnálódni, vagy éppen az apokalipszis után újra feltámadni. Nehéz elfogadni a természetből megfigyelt valóságot, az örök elmúlást. Mindezt megértem, sőt tisztelem, de elfogadni nem tudom. A fanatikus vallálos emberek iránt csak sajnálatot érzek. Hisz a legfőbb emberi tulajdonságtól, a logikus gondolkodás lehetőségétől fosztják meg önmagukat!

2012. szept. 3. 21:22
 17/26 anonim ***** válasza:

Előző eszmefuttatásomat kiegészítendő mellékelem ezt a "végállapotról" szóló nótát:

http://www.youtube.com/watch?v=kGfSB8VtwUw

2012. szept. 3. 21:47
 18/26 Kisertet ***** válasza:

szamomra minden energia, az energiak polusai tartjak egyben a vilagot.

kis koromban rossz szokasom volt, elfelejtettem lelegezni ugyhogy sokszor az intenziven kotottem ki, gyakori volt nalam a klinikai halal, meg egyszer toba eses utan is ujra kellett eleszteni(12 voltam). sose volt feher feny.

bar a vizes jeleneteim utan 12-14 eves koromban gyakran almodtam hogy hoherkent jarkalok egyik helysegbol a masikba dolgozni, volt haborus almom is, az izgalmas ezeknek a megszakadasaval kezdodott, 6 evig tartott nem komas voltam hanem minden ejjel almodtam tovabb az esemenyeket kezdetben kolyok farkas voltam sose volt ugyanaz a resz ,ott ereztem magam igazan szabadnak, a vegen mikozben vedtem a nostenyemet vadaszok lelottek. Onnantol egy almomra sem emlekszek. barmilyen horrort, thrillert nezek siman alszok utana.

visszaterni az energiaba? abban semmi elvezet nincsen. Az emberi test a dekoder, az emberi idegrendszer alakitjak at az emlekeket ,erzeseket.

2012. szept. 4. 01:35
 19/26 Skywalker33 ***** válasza:

Halihó,

mindaz ami ehhez az élethez köt az feloszlik a halál után:

fizikai test

asztrál vagy érzelem test,

mentál vagy gondolati test.

A szellemed maradandó eszenciája viszont megmarad és újra lejön ha dolga van.

A halhatatlan részed kiemelkedhet ebből a körforgásból és egybeolvad az Istennel egy magasabb tudatosság állapotában, ez nem halál hanem élez a négyzeten :)

t

2012. szept. 4. 09:51
 20/26 anonim ***** válasza:
A gondolat megfoghatatlan megfoghatatlan a halálnak, az igenis fenn marad, viszont így akaratlanul megteremti a maga szellemtestét (mondjuk úgy a saját illúzióját), ez pedig egy állapot, amellyel újfent lehetősége van kapcsolatot teremtenie az anyaggal.
2012. szept. 4. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!