Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mit tudtok Lilith Királynőről?

Mit tudtok Lilith Királynőről?

Figyelt kérdés

2012. aug. 31. 16:11
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Aha.. Judeizmust inkább hagyjuk;D Menny és Pokol? LOOL. Én egyikben sem hiszek, a reinkarnáció sokkal hihetőbb
2012. szept. 1. 01:52
 22/36 Kisertet ***** válasza:

lelekvandorlas kozelebb all hozzam, tanulunk es amint eleg energiank lesz nem lesz szuksegunk fizikai testhez.

ebben benne van hogy tobb ember eletet kell vegigelni hogy teljes legyen az energia, szeretem a kihivasokat.

Menny es Pokol volt a neve az egyik kedvenc szorakozohelyemnek, felso resze volt a menny gyakorlatban fagyizo resz, pince a pokol gepterem:)

Es ahogy a mondas tartja mennybe a klima miatt, pokolba a haverok miatt megy az ember:)

2012. szept. 1. 02:02
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Kísértet, nem minden mitológia alapja a szeretet, a héberé például nem az. Emellett a mitológiában logikát keresni olyan, mint ha kecskéből akarnál szójaszószt facsarni. Lilith egyenrangú volt Ádámmal, de Isten Ádámot nevezte meg a föld urának, nem Ádámot és Lilithet. Tehát Ádám Lilithet is uralta volna. (ne menjünk bele hogy ez nagyon igazságtalan, de mindegy) Az hogy nem ettek a jó és a rossz tudásának fájáról, még nem jelenti azt, hogy ne érezte volna az igazságtalanságot, mert elvileg még Lilith Isten képmására lett teremtve, mint Ádám. Lucifer sem evett a fáról, mégis nagyobb akart lenni a teremtőjénél. Ő is megjárta. De ezeken ne akadj fenn, mert ezek apokrif, és gnosztikus iratok, a hivatalos tórában, és a bibliában meg sincsenek említve. Csak ezoterikus szekták őrizték meg a történeteket.
2012. szept. 1. 08:49
 24/36 anonim ***** válasza:

"De nem lehet, hogy azért pattogott, mert Ádám cseszegette? Persze lehetett volna rafináltabb, vagy mondjuk úgy diplomatikusabb és akkor valóban más lehetne ma minden."

Pl. rafinaltan a kezebe nyomta volna az almat: "kostold meg, legyszi, sajat bio termes, növeli a libidot", majd, miutan Adam megkostolta es Lilithnek is odaadja, hogy kostolja meg, diplomatikusan elutasija: "aaa, most nem tudom, ma szilvanapot tartok". :)

2012. szept. 2. 00:57
 25/36 anonim ***** válasza:

Kisertet, Te nagyon vicces figura lehetsz, hianyolom a valaszaidat a

"A természetfeletti lények már kiskorukban is azok voltak?"

kerdesnel. Te ezt biztosan tudod.

2012. szept. 2. 01:00
 26/36 Kisertet ***** válasza:
szamomra nincs termeszetfeletti leny, minden `lenynek` meg van a maga termeszete,energiai mezeje, nekem a szellemek csak energiak. ha az ember erzekel enegiat, megprobalja a rezgeseket behatarolni, es valamilyen formahoz igazitani.
2012. szept. 2. 01:20
 27/36 anonim válasza:
100%

"rejtelmesrengeteg"

a heber mitosz szerint mi?

1,; I...n NEM teremtette "adam'ot,hanem ADON-t!

eredeti szoveg,; Bereshit= "bereshit bara EL-ohim h'Adon"-

Adon=Ember!

2,;-kesobb ezt irja az eredeti szoveg;

-"bereshit bara EL-ohim Hava"-(es NEm "eva")-

Hava=Nosteny-(es NEM "no")-

Lilith joval kesobbi sztory,amirol a Zohar-(Kabbalah)-szamol be legreszletesebben!!

a Kabbalah NEM egy misztikum,NEM egy "legenda"!

nem mas mint egy rendkivulien reszletekre bonto magyarazata a Torah-(Sefer Moshe=Mozes Ot konyve)-nak!

2012. szept. 2. 15:35
 28/36 anonim ***** válasza:
Köszi a felvilágosítást. Csak fordításokat olvastam, héberül nem tudok, így a valódi eredetit nem olvastam. Úgy látszik a fordítás is téves volt, vagy a memóriám nem az igazi.
2012. szept. 2. 15:42
 29/36 anonim válasza:
A Rejtelmesrengeteg által írt történet szép allegóriája annak, ahogy az emberiség a matriarchátusból átlépett a patriarchátusba.
2012. szept. 3. 10:48
 30/36 anonim válasza:

Lilith és Lamia is (egy másik negatív démon) is felmerül a Genesis 1984-es albumán.

http://www.youtube.com/watch?v=etakpPu_QJo

2012. szept. 3. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!