Lehet, hogy Isten és a Sátán az ugyanaz?
Előrebocsájtom, hogy nem akarok senkit sem megbántani a hitében, ez pusztán egy felvetés tőlem. Nem is biztos hogy igaz.
Ugye tudjuk, hogy Isten a jókat megjutalmazza a rosszakat pedig megbünteti. Lehetséges, hogy amikor büntet, azt a Sátánnak tulajdonítjuk, pedig az is Isten büntetése. Lehetséges hogy a Sátán és Isten azok ugyanannak a természetfeletti lénynek vagy civilizációnak a megnyílvánulása, csak hol jó hol pedig rossz. Hol így látjuk, hol pedig úgy látjuk.
Elvégre ugyanazon kérdésekre ellentétes válaszokat ad mindkét lény, tehát egymás antipárja mint a neutrínónál és arrl is kiderült, hogy egy részecske különböző megnyílvánulása. Nagy gondolatok ezek ! Most ráéreztem valamire. Azt hiszem rájöttem.
A Sátánisták kb ugyanolyannak, vagy nagyon hasonlónak írják le Sátánt mint a hvők Istent. Hozzá imádkoznak, aki meghallgatja őket és jó velük, beszélgetnek velük stb.
Az ellentétes oldalt pedig ugyanúgy rossznak és megtévesztőnek látják. A Bibliában is benne van hogy a Sátán kísért és megtévesztő, de ugyanígy a Sátánisták is azt írják hogy Isten megtéveszti őket.
Valamelyik Sátánista írta, hogy Az Atya jobbján ott űl a gonosz jézus és a balján a jóságos Sátán. tehát bele gondolta a szentháromságba, ez is arra utal, hogy Istenben látja a jót és magát a rosszat is.
Lehetséges hogy a jó, az ugyanaz, csak különféle vallások másképpen vélik látni és mást hisznek róla és a rossz sem egy máshol élő lény, hanem ugyanazon Isten büntetése. Azaz Isten rossz oldala, a Bibliában is benne van, amikor az ember szakított a fáról, hogy Isteni tudása lett, azaz tud jót is és rosszat is.
Nem. A kettő a keresztény hitvilágban más!
"Isten a jókat megjutalmazza a rosszakat pedig megbünteti."
Valóban? Nem hinném!
Első érv: A Sátán Isten egyik letaszított angyala, ergo nem lehet a Sátán maga Isten.
Második: Ettől függetlenül már én is gondolkoztam rajta, de ott lyukadtam ki, hogy valami ami ennyire tiszta nem lehet egy azzal a másik lénnyel, ami ennyire gonosz.
De végezetül ez az egész rajtad áll, hogy mit szeretnél hinni, mert mint tudjuk az egyik leghatalmasabb erő a hit.
STN - a teremtés hangjai a magyar nyelvben.
Ha közeledsz hozzá, MAGAS magánhangzókkal, ha távolodsz tőle, MÉLY magánhangzókkal töltöd fel.
A Sátánisták szemében Sátán és a démonjai mind istenek. De Sátánt tekinjük a teremtőnek, aki spirituális fejlődést és szabadságot kínál az embereknek.
Tehát a válasz a kérdésedre az én szemszögemből az hogy Sátán egyike az isteneknek, egyébiránt a legerősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!