Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Tudtok példákat mondani...

Makaga kérdése:

Tudtok példákat mondani vérmágiára?

Figyelt kérdés
mint pl a fehérmágiánál a telekinézis, stb.

2012. ápr. 18. 21:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A fenti részekben szerintem elég világos, hogy nem vérről, hanem a szőlőtő terméséről van szó, bor vagy must.

Jézus meghalt a kereszten, azért, hogy ezzel elszenvedje a bűnök büntetését az emberiség helyett. Az ószövetségi rendszerben a bűnökért állatokat kellett áldozni, mivel a bűnt csak vérrel lehetett kiengesztelni. Jézus vállalta, hogy mint tökéletes áldozat maga hal meg egyszer és mindenkorra, így nem szükséges több áldozat. Erről beszél az utolsó vacsorán. A zsidók számára pedig szigorúan tilos a vér fogyasztása.

És igen van egyfajta beavatás a keresztényeknél ezt úgy hívják, hogy megtérés és van a Szentlélek-keresztség, de mivel tényleg nem szeretnék offolni, ha bárkinek kérdése van szívesen válaszolok az utóbbiakra.

Egy beavatott :)

2012. ápr. 22. 19:21
 12/14 anonim ***** válasza:

utolsó voltam, bocsánat, valahogy nem küldte el az adott részeket, nos íme

Lukács evangéliuma 22. fejezet,17. verstől

Azután vette a poharat, hálát adott, és ezt mondta: "Vegyétek, és osszátok el magatok között.

Lk 22,18

Mert mondom nektek, hogy nem iszom mostantól fogva a szőlőtő terméséből, amíg el nem jön az Isten országa."

Lk 22,19

És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte és e szavakkal adta nekik: "Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre."

Lk 22,20

Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: "E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki.

Márk evangéliuma 14. fejezet,22. verstől

És amikor ettek, vette a kenyeret, ádást mondott, és megtörte, odaadta nekik, és ezt mondta: "Vegyétek, ez az én testem."

Mk 14,23

Azután vette a poharat, hálát adott, odaadta nekik, ittak belőle mindnyájan,

Mk 14,24

és ezt mondta nekik: "Ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik.

2Móz.24,8  Jer.31,31-34

Mk 14,25

Bizony, mondom néktek, hogy nem iszom többé a szőlőtő terméséből addig a napig, amikor újat iszom az Isten országában."

Mt 26,26

Miközben ettek, vette Jézus a kenyeret, áldást mondott, és megtörte, a tanítványoknak adta, és ezt mondta: "Vegyétek, egyétek, ez az én testem!"

Máté evangéliuma 26. fejezet,27. verstől

Azután vette a poharat és hálát adott, nekik adta, és ezt mondta: "Igyatok ebből mindnyájan,

Mt 26,28

mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára.

2012. ápr. 22. 19:26
 13/14 anonim ***** válasza:
60as szinten tudsz rá tenni pontot, és akkor onnantól nem manából castolsz.
2013. márc. 16. 00:18
 14/14 anonim ***** válasza:
Töltsd le a League of Legends nevű játékot és vedd meg Vladimirt jó szórakozást hozzá :)
2014. jan. 1. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!