Valaki felvilágosítana a következő fogalmakról?
Először leszögezném: nincsenek terveim ezekhez.
Én hiszem, és szeretem az egy élő Istenünket és nem szeretném elveszíteni a kegyelmét.
Mi az a :
-Okkultizmus
-Fehér mágia
-Fekete mágia
-Mágusok
-Démonok
-És olyan alapvető dolgok, amiket illik tudni a mágiához kapcsolódóan.
UI.: Wikipedia-t Én is ismerem; saját definiálásokra vagyok kíváncsi.
Köszönöm.
Az hogy a Boszorkányok a Boszorkányság valamelyik ágának a követői. Egy boszorkány lehet férfi és nő is!
A Varázslók/Mágusok pedig vallás nélkül "dolgoznak".
Milyen ágai vannak?
Egy mágus csak férfi lehet ?
Alapjában véve mi a varázslataik között a különbség..?
Mondjuk egy mágus mire szakosodott?
Ágai több száz van. Amiket én ismerek:
Sátánista boszorkányság
Tradicionális boszorkányság
Családi boszorkányság
Wicca boszorkányság
Ezeket ismerem. Közül a Wiccát követem.
Nem, nő is lehet mágus.
A különbség lehet semmi, de lehet ég és föld. Attól függ, hogy milyen célra használja a mágus/boszorkány.
Egy mágus rengeteg mindenre szakosodhat, de egyszerre mindenre is. Hogy egy példával éljek, a Nekromantika.
Bár abban az esetben már nem mágusnak, hanem Nekromantának nevezzük az illetőt.
Okkultizmus - Rég hiedelmein alapuló tudomány, amit a kereszténység nem fogadott be
Fehér mágia - gyógyítás, angyal idézés, lélek tisztással kapcsolatos dolgok
Fekete mágia - Átkok, dámon idézés, lélek rontással kapcsolatos dolgok
Karma -> Előző élet alapján kiszabott bűnhődés, amitől nagyon nehéz megszabadulni
Boszorkányság-> Alapvetően néphiedelemből fakadó kifejezés, alapvetően fekete mágián alapuló hiedelem rendszer
Mágusok - mágiát alkalmazó személy
Démon - nagyhatalommal bíró rossz lelkek, akik alacsonyabb rendűek, mint a bukott angyalok, lásd Lilith
Lilith, Ádám első asszonya volt. aki elutasította az első férfit. (feminista alak is egyben)
Lilith a paradicsomból való ki utasítása után, mindenféle korcs lénnyel hált és korcs lényeket nemzet, ezzel ő maga is démonná vált. Lilith sosem volt istennő csak a sátán szeretője.
Folklore szerint.
Igen. A Biblia nézetei szerint. Nézőpont kérdése hogy ki minek/kinek hisz. Bár az említésre méltó tény, hogy a pogány istenek & történeteik előbb léteztek mint a kereszténység.
Tehát Lilith valójában:
Eredete: Sumér.
Nevei: Belil-ili, Belili, Lillake, Ninlil.
Leírás: kígyómadár-istennõje a régi koroknak. Az ábrázolásokon szárnyakat és madárlábakat kapott, illetve ismeretes még, hogy az alsóteste kígyófarokban végzõdik. Õ volt a mezõgazdaság istennõje, ahogy "Inanna keze" is. Segített a nõknek a szülés alatt és a gyermeknevelésben.
Szimbólumai: a keresztutak, kígyó, fa, újhold.
Amivé vált: Ádám elsõ felesége, aki túlságosan független volt és egyenlõ akart lenni vele (voltaképpen egyenlõ is volt, csak Ádám nem tekintette annak a történet szerint); démon; gyermek-, férfigyilkos; vérengzõ csábító; a pokol egyik szolgája.
Okok: Egy független és erõs istennõ nem jó jel egy olyan "új" világban, ahol egy asszony keveset ér.
-Okkultizmus: az elrejtett (tudás)
-Fehér mágia: a mágia hasznos, emberbarát oldala
-Fekete mágia: amikor ártanak mágikus úton, eszközökkel
-Boszorkányság: a régi pogány természethez kötődő rítusok (melyeket a bibliás szellem igyekezett meggyilkolni; szerencsére nem sikerült neki)
-Mágusok: az, akinek ismerete van ezen a téren és képességei
-Démonok: szolgáló szellemek (ez is a bibliások bűne, hogy megfordították a szó értelmét)
(a démon mindíg az egyetemes rendet szolgáló, véle öszhangban lévő szellemet jelentette)
titkos tanok
nem önérdekű Erő használat
önérdekű használata az Erőnek
Minden amit teszel visszaszáll a fejedre, a jó is a rossz is. Ebből tanulja meg a lélek hogy mi a jó és mi a rossz.
boszorkány aki ösztönösen él az Erővel és rituálékat használ az erősítéshez.
mágus aki él az erővel
démonok az alsó síkok lényei az angyalok antipárjai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!