Valaki felvilágosítana a következő fogalmakról?
Először leszögezném: nincsenek terveim ezekhez.
Én hiszem, és szeretem az egy élő Istenünket és nem szeretném elveszíteni a kegyelmét.
Mi az a :
-Okkultizmus
-Fehér mágia
-Fekete mágia
-Mágusok
-Démonok
-És olyan alapvető dolgok, amiket illik tudni a mágiához kapcsolódóan.
UI.: Wikipedia-t Én is ismerem; saját definiálásokra vagyok kíváncsi.
Köszönöm.
Okkoltizmus - Az én tanaim
Fehér mágia - keresztények tanai
Fekete mágia - sátánisták tanai
karma - Keresztények társulata
boszorkányság - sátánizmus
mágusok - keresztény tanításokat elsajátító embereke
démonok - gonosz lelkek, a sátánizmus tanait elsajátítják
404 voltam
Amit meg alapvető tudni hogy az egész mágiát az én fiam, Lebemann találta föl. Ő a legnagyobb mágia-használó az egész világon!
404 voltam
Okkult: tiltott, eldugott, titkolt dolgok. Ezáltal nem mondtuk meg, hogy azok rosszak-e vagy jók, csak azt, hogy bizonyos történelmi korban - főképp a kereszténység uralma idején - tilos volt ezekről beszélni, olvasni, gyakorolni, stb.
A mágia, az tuképpen varázslat. Szintén tiltott dolog volt, ezért rossz a szónak a vetülete. Bizonyos embereknek volt tehetségük előidézni jó vagy rossz sorsfordulatokat. A fehér mágia a jóakarat, szeretet, stb eszköze, a fekete mágia a bosszúállásé, irigységé, stb.
Karma: A keleti vallásokhoz tartozó fogalom. Azt jelenti, hogy az életünk során jó vagy rossz godnolatainkkal, cselekedeteinkkel bizonyos leckéket tanulunk meg, a meg nem tanult leckét viszont újra megkapjuk, a legközelebbi életünkben. Tehát egyik életünkkel a másikhoz gyűjtjük a jó vagy rossz karmát, majd megioint a következőhöz, és így tovább. Ha szenvedést okozunk bárkinek, akkor szenvedést fogunk kapni. Jézus is mondja: "Hát nem tudod, hogy aki karddal öl, az kard által fog elveszni?"
A boszporkányság nem volt negatív ítélet a maga idejében. Csak a középkori megítélés maradt fönn ebben a szóban. A bosztorkányok afféle sámán asszonyok voltak, ismerték a gyógynövényekkel való gyógyítást, és más efféléket.A mágusok varázslók, de a karácsonyi történetben inkább bölcsek, tudósok voltak azok, akiket néha mágusoknak mondanak. Végül is a kettő szinte ugyanaz.
A démonok szellemi lények, vagyis nem anyagi testben élő intelligenciák. Rosszat vagy jót is tehetnek, bár inkább a rosszra csábítókat nevezik zzel e kifejezéssel.
Saját definíció? Én tudok egyet, ami az összest leírja: baromság, legalábbis egy bizonyos életkor felett.
Ha még nem múltál el 12 éves, akkor csak mese.
Szerintem pedig inkább Te tartozol bele.
Mégpedig azért, mert fogyatékos vagy.
Legalábbis Matekból és Magyarból mindenképp.
Okkultizmus: Rejtett, titkos dolgok.
Fehér mágia: Jó varázslat.
Fekete mágia: Rossz varázslat.
Boszorkányság: Vallás, több száz ággal és tradícióval.
Mágus: Varázsló.
Démonok: Ártó, gonosz lények.
UI.: Boszorkány vagyok, egyéb kérdésekkel fordulj hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!