Az okkultizmus bűn?
Azt olvastam nemrégiben, hogy minden okkult cselekedet bűnös dolog.
Nem a fekete mágiára gondolok, hanem a horoszkópokra, kártyavetésre, agykontrollra, természetgyógyászatra.
A keresztények szerint ezek bűnös dolgok.
Miért?
Ha én term. gyógyászhoz megyek, akkor a Sátánnal parolázok?
Szerintetek ez igaz, vagy csak elrettentés?
ad1) Ha valaki ilyen-olyan állítólagos szellemidézésekért pénzt húz ki a másikból, az, gyanítom, csalásért beperelhető, ebből a szempontból az "okkultizmus" bűncselekménynek számíthat. (De azért itt erősen magára vessen az, aki hagyta, hogy hülyét csináljanak belőle, tehát jogosnak semmiképpen nem tartanám az ilyen pereskedést...)
ad2) Az egyház nyilvánvalóan nem rajong az ilyen praktikákért, mert ha működnek, akkor aláássák a pozíciójukat, ha meg nem működnek, akkor feleslegesen tömik a híveik fejét ezzel, ami szintén a pozíciójuk gyengüléséhez vezet. Kb. ezen valós okokból kifolyólag, én úgy tudom, hogy bűnnek mondják az okkultizmust, amennyiben az a Sátántól származó tudásból táplálkozik. NADE! Itt jön a tipikus kiskapu: az Istenre visszavezethető "okkultizmus" az már a csoda, és csodát az Isten egyes embereken keresztül is tehet. Ez pedig kifejezetten örvendetes cselekedet. -- Mindebből az következik, hogy az egyház alapvetően azt látszik isteni csodának, és nem gonosztólvalólélekrontómostazonnalelkárhozol okkultizmusnak tekinteni, amit valaki olyan végez, aki elismeri az egyház fennhatóságát.
ad3) Az egész jóslásnak/horoszkópnak/kártyavetésnek a gyakorlati működőképessége megkérdőjelezhető, éppen ezért a kérdésed létjogosultsága is relatív. Vannak emberek, akik szerint ez mind marhaság, nektek pedig az OPNI-t kéne újra megnyitni, ez egy véglet. Egy másik véglet a vakbuzgó hívő, aki most azonnal húsz bibliai idézet előrántásával igazolja, hogy egy égetnivaló eretnek vagy, és hogy mersz egyáltalán ilyeneken gondolkodni. Én személy szerint azt mondom neked, hogy ezeket jó eséllyel a pénztárcád bánhatja, de egyébként lelked rajta, szórakozz velük. A természetgyógyászatban sok igazság van, de az sem mindenható, és rengeteg a szélhámos, akik pedig akár káros hatásokkal rendelkező pirulákat is rád sózhatnak. Az agykontroll megint egy ködös terület, ugyanis elég keveset tudunk az emberi agy működéséről, tehát az eljárások hatékonyságát nehéz elemezni, bizonyítani, de biztosan van olyan, ami működik. A horoszkópok, meg kártyák tipikusan veszélytelen dolgok, de általában nem is működnek, főleg azok, amiket mondjuk a reklámújságokban olvashatsz. Ellenben nem véletlenül számított az asztrológia bizonyos értelemben tudománynak, én hajlamos vagyok elhinni, hogy nagyon sok igazság van ebben is, csak azt nem tudom, hogy ki vagy mi lehet a hiteles forrása ezeknek az igazságoknak...
-- Isten pedig nem vette a fáradságot, hogy tételesen lediktálja, hogy tételesen mi nem teszik neki a sok marhaságból, amit itt kitaláltak, tehát végső soron nem is nagyon fogjuk tudni neked mi sem megmondani. Egy biztos, az elmúlt sok év tapasztalata alapján valószínűtlen, hogy egyszer csak megnyílik majd alattad a föld, és kénes füst közepette kipattan egy patás-szarvas-villásfarkú ördög, hogy elvigyen a pokolba ;)
"NEM BŰN! A kereszténység egy nagy átverés, és azért van, hogy távol tartson minden jótól, és hatalomtól, és a hatalom a kiválasztottak kezébe kerüljön...
Egyébként is a keresztények innen-onnan loptak, eltorzitották a valódi teremtőnket, a Sátánt.
Olvasd el ezt: [link] hogy lásd, hogy miket hazudtak össze-vissza."
EZEKNEK NE HIGGYEN SENKI, SPIRITUÁLIS SÁTÁNISTÁK! Ők is innen-onnan lopkodták össze a cuccokat és bele építették a vallásukban, ami egy eléggé beteges vallás. Még a reptiliánokban is hisznek :) Egyébként az okkultizmus nem bűn, a biblia is egy hatalmas átverés, ahogy a spirituális sátánizmus is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!