Ha keresztény hitű vallásos ember vok akk az rossz ha mágiát akarok tanulni?
Kedves Kérdező!
Nem Mózes választotta szét a tengert, nem ő fakasztott vizet a kősziklából stb. Utóbbi esetében ez napnál is világosabb, amikor elbizakodottan ezt mondja:
4Mózes 20
7. És szóla az Úr Mózesnek, mondván:
8. Vedd ezt a vesszőt, és gyűjtsd össze a gyülekezetet te, és Áron, a te atyádfia, és szóljatok ím e kősziklának az ő szemeik előtt, hogy adjon vizet; és fakaszsz vizet nékik e kősziklából, és adj inni a gyülekezetnek és az ő barmaiknak.
9. Vevé azért Mózes azt a vesszőt az Úrnak színe elől a mint parancsolta vala néki.
10. És összegyűjték Mózes és Áron a gyülekezetet a kőszikla elé, és monda nékik: Halljátok meg most, ti lázadók! Avagy e kősziklából fakasszunk-é néktek vizet?
11. És felemelé Mózes az ő kezét, és megüté a kősziklát az ő vesszejével két ízben; és sok víz ömle ki, és ivék a gyülekezet és az ő barmai.
12. És monda az Úr Mózesnek és Áronnak: Mivelhogy nem hittetek nékem, hogy megdicsőítettetek volna engem Izráel fiainak szemei előtt: azért nem viszitek be e községet a földre, a melyet adtam nékik.
"Fakasszunk-e nektek vizet?" Mintha ő tenné a csodát. Isten azzal büntette őket, hogy nem mehettek be Kánaánba, hanem meghaltak előtte, mert magukat dicsőítették Isten helyett.
Azt kellene végre megértened, hogy két forrása van a csodatételnek:
1. Isten
2. ördögök, démonok
Az Isten emberei (próféták, apostolok) nem varázsolnak. Amikor csodát tesznek, az nem a saját "energiájuk", "varázserejük" (ami egyébként senkinek sincs), és nem a saját akaratukból történik, hanem Isten eszközként használja fel őket, és Isten végzi a csodát. Azért teszi ezt Isten, hogy nyilvánvaló legyen, Tőle van ami történt: Azaz hithű keresztények által nyilvánul meg, akik Őt képviselik, így senki nem mondhatja, hogy a saját istene vagy egy démon, vagy kísértet csinálta a dolgot.
A varázslás minden esetben az ember akaratának a világra erőltetése szellemek által, akaraterővel és "vizualizációval" (elképzelés). Egyetlen mágus sem a maga "varázserejét" használja, valójában ezt az "energiámmal hatást fejtek ki" vélekedést a New Age találta ki (a fantasy játékokban elterjed varázserő neve, a Mana is azt jelenti, hogy "valaminek a szelleme", ez az animista világnézetből ered, amiben minden dolognak szellemet tulajdonítottak, ezt nevezték manának a csendes-óceáni népek). Az ősi mágikus rendszerek ilyenben nem hittek, legfeljebb általában beszélnek erőről a koncentrációhoz, akaraterőről, mentális erőről amit így is "lehívnak" az istenüktől, összpontosításról, de a mágikus folyamatokat szellemek/istenek végzik, amiket bizonyos, hitük szerint hatalommal rendelkező tárgyak (amulettek, talizmánok...ezek eleve szellemek, bolygók szellemeinek erejével vannak felruházva), szimbólumok (jelek, titkosírás->rúnák...éppen a szimbólum jelentésének titkossága adja a hatalmát a hit szerint) vagy szavak (magas mágiában, Kabbalában, fehérmágiában Izráel Istenének nevei) kényszerítenek cselekvésre. A boszorkányok az isteneiktől nem kérnek, hanem követelnek, a mágusok a mágikus hatást Isten neveinek tekintélyével kényszerítik ki az Isten tekintélyét "magukra öltve" (azzal visszaélve) és ezáltal megidézett és kényszerített démonoktól.
Próbálnak viszont érvelni, mint itt is néhányan tették, hogy hát a pápák, papok is varázsoltak csak titokban, meg a szentáldozás tul.képpen fehérmágia. Ezek nagyjából igazak, de ettől még a mágia-használat nem lesz legitim, hanem történetesen ezek a személyek és dolgok eretnekek és Istenkáromlók.
Olvastam wicca bosziktól már olyat, hogy "egyébként a zsoltárok mágikus litániák, és amikor egy keresztény Istenhez imádkozik az is varázslás". Na most, amint már fentebb elmagyaráztam, a varázslás az ember akaratának a világra erőltetése szellemi hatalmak által.
Az imádság NEM EZ. Az ima KÉRÉS, mindig hozzátéve mint a "Miatyánkban", hogy LEGYEN MEG A TE AKARATOD (Isten). Az Isten akarata legyen meg. Isten az Úr. Isten diktál.
A Zsoltárok némelyik imádság, mások dicsőítő énekek. Egyik sem mágikus litánia. Ezek olcsó, és a tudatlanok által könnyen megkajált érvek, pedig a napnál világosabb és logikus, hogy egy vallás, ami tiltja a mágiát, maga nem fog mágiát gyakorolni.
Csak hát általános hiba, hogy ezek a mágikus vallások és hitrendszerek (wicca stb.) magukból indulnak ki. Ha ők varázsolnak, akkor minden vallás varázsol, csak némelyik tiltja más hitrendszerek gyakorlatát ala kereszténység, pedig egyáltalán nem ez az igazság.
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan.
Még annyit hagy tegyek hozzá, hogy nagyon is megértem, miért foglalkoztat téged ez. Annak idején megtérésem előtt én is sokat foglalkoztam ezekkel a dolgokkal, gyakoroltam a telekinézist is. Megtérésem után is néha felmerült bennem, hogy azért pszichikus képességeket mint a telekinézis lehet-e csinálni. Volt egy kevés idő, hogy azt hittem lehet, mert az Ige alátámasztja (Márk 11:22-24). Csakhogy rá kellett jönnöm, a Szentlélek által, hogy ez az igehely korántsem telekinézisről beszél, vagy hogy a hit az valamiféle varázserő lenne. Csak szeretnénk ezt hinni. Az elején azt mondja: Legyen hitetek ISTENBEN. A végén azt mondja: "amit könyörgésben kértek". Istentől.
A fókuszban Isten van. Nem te. Nem a te "erőd". Szeretnénk ezt hinni, én viszonylag gyakran álmodok arról, hogy telekinézissel tárgyakat mozgatok...tökre jó lenne ilyen hatalom! A Star Wars-t, a Jedi Academy játékot ezért nagyon szerettem megtérésem előtt.
De ez egy hazugság. És mondá a Kígyó: "Bizony nem haltok meg; Hanem tudja az Isten, hogy a mely napon ejéndetek abból, megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lésztek mint az Isten" (1Mózes 3:4-5).
Ezért bukott el az ember. Hitt az Ördögnek, hogy istenné válhat, hogy egyenrangú lehet Istennel. Azóta ez minden ember titkos vágya, és sok vallás nem titkoltan ezt is tanítja. Sátánizmustól a Mormonokig. "Te is isten lehetsz, természetfölötti hatalmad lehet, uralhatod a világot és a sorsodat." New Age "felemelkedés", buddhista bódhiszatva létállapot, és a többi. Mind hazugság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!