Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Lehet valaki egyben keresztény...

Lehet valaki egyben keresztényhivű ésm mágus vagy ezós?

Figyelt kérdés
2011. dec. 6. 20:22
1 2
 11/13 anonim válasza:

Nézd, én görög-katolikus vagyok, és gyakorolom is a vallásomat, tudom, hogy Isten van.

Ettől függetlenül érdekel az ezotéria, sok gyógynövényt kipróbáltam már ilyen-olyan formában, amikor allergiás voltam, lándzsás-útifüvet szedtem és főztem meg teának, ingám is van. A plafonról a kristály mondjuk csak azért lóg, mert szép és szivárványt ad, ha átsüt rajta a nap...de azért szerintem valamennyire használ is. Nem szabad elvakultam semmit sem észrevenni a világból, realista embernek tartom magam, de mindent nem lehet ésszerűen megmagyarázni. A világban nagyon sok rejtély van, hiszem, hogy vannak különleges emberek - bár úgy tartom, hogy mindenkinek megvan a maga különlegessége - tehát az embernek nem kell ahhoz földhözragadtnak lennie, mert hisz Istenben. Minden, ami jó, az Istentől van. :)

2011. dec. 13. 15:14
 12/13 anonim válasza:
Igen lehet, eme három kategóriába tartozó emberek között, már külön-külön véve is megvan a közös jegy, ez pedig a hiszékenység, unalom, vagy a nemtudásból fakadó vágyakozás egy nemlétező ismeretlen felé. (meg persze sok egyéb tényező amik valakit "hívővé" tesznek) A kíváncsiság és a tudni akarás, a természet lehetséges erőinek "uralma" vagy ismerete pozitív tulajdonság, ez előreviszi az emberi társadalmat, és az egyént. Azonban mindezek mellett kell még valami, ahhoz hogy tényleg értékes tudásra tegyünk szert. Ez a valami a szkepszis, a szkeptikus hozzá állás, és a nyitottság megfelelő kombinációja. Az ember úgy működik, hogy megpróbálja rekonstruálni a valóságot a fantáziájában és a képzeletében. Az a gondolat illik jobban a valósára, ami azt ténylegesen leírja, a belőle következő állítások ellenőrizhetők, megcáfolhatók, illetve reprodukálhatók azonos körülmények között. Nos az ezoteria és ehhez hasonló dolgok nem ilyenek. Aki efféle tapasztalattal rendelkezik, ott nagy valószínűséggel az emberi elme csapja be saját magát. Hangsúlyozom a nagy valószínűséget, ugyanis minden lehetséges, de fontos megjegyezni, hogy nem keverendőek össze a valóság és az emberi képzelet kreálmányai. (Persze véges határokon belül :D)
2011. dec. 19. 11:31
 13/13 anonim ***** válasza:
Természetesen! Ahogy én is. KEresztény vok de foglalkozom egy csomó más vallással is. emellett mágjával ezoteriával és Gnózissal is.
2012. febr. 11. 02:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!