Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A meditációt ilyen módon...

A meditációt ilyen módon könnyebb elérni?

Figyelt kérdés
Egy magasabb tudatosság eléréséhez fel kell számolni az állatias vágyakat. Erről mindenhol azt olvastam, hogy kemény meló. Valaki akinek sikerült a jelenlevők közül megosztaná tapasztalatát, hogy mégis miként sikerült neki?
2011. dec. 3. 19:08
 1/8 A kérdező kommentje:
Sejtettem, hogy nem lesz népszerű kérdés, mert aki már elért egy bizonyos szintet pont lexarja a gyik-ot. :)
2011. dec. 3. 19:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Erről én is hallottam, de úgy gondolom, hogy a magasabb tudatosság eléréséhez nem csak így lehet eljutni. Mármint ez nem feltétlenül szükséges hozzá.

De nem tudom, pontosan mit értesz állatias vágyak alatt. Az ösztönöket? Szerintem ezeket felszámolni nem lehet, nem is kell, hiszen egy részünk emberi. Nem lehet ezt megtagadni, csak tudatosítani kell, hogy ez nem az igazi, isteni lényünk, hanem az emberi részünkhöz kapcsolódik. Szóval nem felszámolni kell, hanem felülemelkedni ezeken, mint ahogyan meditáció során sem foglalkozol a test dolgaival.

Én már elég "messze" eljutottam meditációval, de semmi ilyesmit nem csináltam.

De ez persze csak az én véleményem. :D

2011. dec. 3. 20:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Magasabb tudat... felülemelkedni... van benne valami.
2011. dec. 3. 20:51
 4/8 anonim ***** válasza:
tizenegykét év, könyvek tömbkelege, elszántság akaraterő talán ennyi kellett hozzá
2011. dec. 3. 22:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Ne keresd a könnyebb utat...nincs.
2011. dec. 13. 21:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Már bocs, de mit értesz állatias vágyak alatt? Talán azt, hogy négy lábon rohanva üldözöl egy embert, ráugrassz, és megeszed? :D A viccet félretéve gondolom a testi vágyakra és élvezetekre gondolsz. Ha ezektől megfosztod magad, nem csak hogy nehezebb lesz a meditáció, hanem ez egy egészségtelen dolog is.
2011. dec. 31. 12:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Senki nem képes az állatias vágyakat felszámolni,

a guruk és szentek csak színlelik, színlelték azt, hogy nekik sikerül, sikerült.

2012. jan. 15. 01:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez egy hatalmas hazugság, hogy a vágyakat/ akaratot el kell pusztítani, gusztustalan, hogy az eredeti spirituális tanokat ilyen szinten korruptálták. Teljesedj ki egészségesen a materiális életben, ez segíteni fogja a spirituális fejlődésedet, és a spiritualitás által elért képességek meg tovább segítik a materiális életedet. a kulcsszó az egyensúly. Nem szabad semmilyen érzelmet/vágya t elnyomni magadban, ez rendkívül egészségtelen. a szexualitás meg kifejezetten segít ezen a téren, nem véletlen, hogy külön energiaközpont/chakra van, ami az életerőt/ szexuális energiát kezelni. Ha érdekel a meditálás nyugodtan írj, szívesen segítek az elkezdésben, mindig az elején a legnehezebb, később nagyon könnyen fog menni.
2012. jún. 14. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!