Milyen könyveket ismertek az alkímiáról?
Szepes Orsi Mária: Vörös oroszlán
Olvasd el feltétlenül
Alkímia az arany készítés nem?
Lehetséges ez egyáltalán, vagy csak egy legenda?
Full metal alcemist brotherhood a kedvencem. (Fém alkimista: testvériség ) mondjuk nem könyv, de nekem nagyon tetszik.
Itt megnézheted a openinget. (Más fél perc, és az opening az az izé ami minden sorozat elején szokott lenni :D)
Szia!
Saint-Germain gróf és Rudolf Steiner is írt az alkímiáról; illetve érdemes régi rózsakeresztes írásokat böngészned.
Amúgy milyen szinten foglalkozol vele, ha megkérdezhetem?
Szép napot neked!
ParlanDo
az aranykészítés csak egy része a dolognak, amúgy lehetséges, atomi szinten lejátszódhat ( gerjesztett magok esetén), ugye van egy remek kis bomlási sor :D
de ez már radiokémia
ParlanDo
Köszönet. Hol lehet irodalmat beszerezni az említettektől?
Magyar nyelven gondolom. Pl a "La Trés Sainte Trinosophie"
Sziasztok!
Én a Bookline-ról szoktam megrendelni ezeket a könyveket. Ott antikvár könyvek között is kereshetsz, és így sokszor 800-1500 forintos áron juthatsz értékes könyvekhez.
Üdv:
ParlanDo
Az alkímia az a kémia őse, ahol tapasztalati úton kísérleteztek nélkülözve az összefüggéseket és a gyakorlatiasságot.
De azóta már van kémia, inkább azokat a könyveket olvasgasd. Szép is lenne, ha egy nullkémia ismerettel rendelkező író könyve alapján állítana elő valaki ólomból aranyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!