Tényleg létezik mágia amiket könyvekből lehet alkalmazni?
Egy sikerült: a Richard Bach Illúziókban pedzegetett felhő eltűntető trükkje, de nem egészen úgy, ahogy írta:D
egyébként könyvekben a szimbólumok általában helytelenül szerepelnek, azokat csak szimbolumokkal kapcsolatos háttértudással tudod alkalmazhatóvá tenni..
ugyanez a helyzet minden téren: ha van egy kis hasznos tudás, az mind pontatlan, hiányos, vagy valójában téves, a könyvek elsősorban filozófiát adnak át.
Létezik és vannak könnyvek erről. DE a Mágia szó hallatán ne a Bűbájos Boszikra gondolj. A Mágia szoros kapcsolatban áll a hittel. Sőt a vallashoz tartozó Hagyományok nélkül csak humbug. A Mágiához tartozik a szellemidézés, az előző életeinkbe "kirándulás",a sámánizmus, és a növényekkel való gyógyítás. Persze minden pogány vallás más, ergo nem minden mágikus dolog tartozik hozzájuk a felsoroltak közül. Ma is például látező vallás (nem túl régi, de ősi gyökerekhez nyúlik vissza) a Wicca. Keress rá :)
Am a mágia a szó anno nem csak a felsoroltakat jelenit...hanem a természet szeretetét, és benne áramló, lüktető energia észlelését is. A média pedig szarik rá az inkvizíció miatt, hisz akkor eltörölték, és hamisnak állították a pogány vallásokat. POont ezért ma már nem világ vallás....sőt alig ismerik őket az emberek...nem is hisznek bennük.
letezik, tenyleg, es kivancsiskodoknak nem ajanlom. Nem holmi gyerekjatek, es nem olyan mint a filmekben. SZinte eszre sem veszed es tonkreteszi az eleted, ha rosszul csinalsz valamit....
Es a media egyebkent tele van vele, csak jobban ki kell nyitnod a szemed. Vagy latogass el Romaniaba.
Én jártam Erdélyben, de nem láttam vérfarkast és nem lettem mágus, csak egy Smile for Transivania felíratú pólót.
A mágia hülyeség hittel nem érünk el semmit, de ha lehet is a könyvek a mágiáról csak izgalmasak nem, de tényszerűek.
32/F
Vannak olyan dolgok, amik megállják a helyüket, pl a rúnák. azokat olyan ártalmatlan folklór elemként tartják számon, hogy csonkítás nélkül megtalálhatók.
A rúnaismeret az első pont ahhoz, hogy a jelképeket helyessé tudd tenni, persze nem az egyetlen szükséges alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!