Mire használható, mire jó a mágia?
Szia!
akárhogy is hiszed én ködösíteni akarok, de a mágia nem olyan egyszerű, hogy csak úgy pikk-pakk meg lehessen fogalmazni. Ezeken a dolgokon erősen el kell gondolkoznod, hogy megérthesd, mi áll a háttérben. Sokakkal együtt foglalkozom a mágiával, de számomra is van néhány érthetetlen dolog, amit el kell fogadni. Vegyük példának okáért a kereszténységet. Az egy isten van, aki három személy dolog is nehezen érthető. De ne keseredj el , ha elsőre nem megy! Szeretném neked Aleister Crowley, híres okkult mágus szavainak magyar fordítását ajánlani, a könnyebb megértéshez:
"Definíció: A Mágia olyan Tudomány és Művészet, amely az Akarattal összhangban lévő változást hoz létre.
Posztulátum: BÁRMILYEN kívánt változást el lehet érni, ha alkalmazzuk a megfelelő fajtájú és mértéku Erot, a megfelelő módon, a megfelelő közvetítőn keresztül, a megfelelő tárgyra.
Theorémák:
1) Minden szándékos (akaratlagos) cselekvés Mágikus Cselekedet.
23) A Mágia önmagunk és állapotaink megértésének tudománya. Olyan művészet, amely ennek a megértésnek a tettekben való alkalmazása.
25) Minden ember Mágiát gyakorol minden alkalommal amikor cselekszik vagy akár csak gondolkodik, miután a gondolat olyan belső cselekedet amely végül tetteket hoz létre, bár az adott pillanatban talán még nem.”
De ha valami pontosabban érdekel kérdezz rá konkrétan és a válasz is az lesz! Írj nyugodtan!
Üdvözlettel: Won
Hipnózis oké, nem kell ecsetlened :)
Won: amit leírtál, mint Crowley meghatározása (ami biztos elég pontos), nem értem, hol jön be benne a mágia. Mert az állapotok megértéséhez nem szükséges mágia, meg a gondolkodás sem értem miért mágikus.
Bár értem, hogy én eddig azt hittem a mágia valami hókuszpókus-szerűség, de ez a leírás arra vezet, hogy nagyon általános. Viszont így nem értem, miért kell mágiának nevezni
Azért, mert általános, egyáltalán nem azt jelenti ,hogy mindenki használja.
alapvetően mindenkiben ott a képesség, hogy a hite erejével változtasson dolgokon - de gyakorlatban ki teszi ezt, most komolyan? Szinte senki.
Épp azért külön kategória, avagy "címszó", mert a mágiához hozzátartoznak a szertartások, az ezoterikus ismeret (ugyanis a tanítások át vannak itatva szimbolizmussal, ami nélkül úgysem érted meg őket), ésatöbbi, ami elsőre hókuszpókuszos hülyeségnek tűnik, de nem az.
Mármint azért a mágia nem olyan, mint a Harry Potterben - illetve személy szerint nem tudok róla, hogy ilyen lenne. De oda jutunk, hogy már a szertartások is hókuszpókuszosnak tűnnek, holott a céljuk épp az ,hogy megerősítsék a hitet és "bevonzzák" a kívánt dolgot - csak ugye ehhez megint jönnek a szimbólumok, tárgyak, ereklyék - amik magukban nem bírnak "varázserővel", a hit tölti fel őket erővel.
Tehát, ahogy látjuk, a mágia központi lényege a hit. És visszatérve korábbi kérdésemre: az emberek gyakran felvágnak a hitükkel, de ugyan a világ hány százaléka hisz valósan abban, hogy ezzel meg is változtathatja az életét? ;)
Ennél konkrétabban tényleg nem képes senki megfogalmazni, mert a mágia benned él, s az emberekhez hasonlóan sokféle. Főként csak a szertartások az egységesek(ezek se mindig), ezentúl minden személyes. Ha nem lenni ilyen, akkor nem tudná mindenki elfogadni. A mágiában a kereszténységgel ellentétben nincsenek kemény dogmák, melyeket, ha nem tartasz be kiátkoznak az egyházból. Ez nem így van! A lényeg: Tégy, ahogy akarsz, csak ne árts senkinek!!
Visszatérve a másik kérdésedre, hogy a mágiával mit lehet tenni, valójában mindent. Csak néhány dolgot nem teszünk, mert nem etikus. Van egy ún. boszorkánypiramis, ami azt szimbolizálja, hogy a 4 alap vezet el a célhoz: HINNI, AKARNI, TUDNI, HALLGATNI!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!