Lehetséges-e az hogy ha engem valaki megbánt mély nyomot hagy a lelki világomban a tetteivel és én gyűlölöm őt ezért, akkor de csak is akkor ha megérdemli valami megbosszúlja rajta helyettem? Ez történt 2 szer is. Akik bántottak meghaltak balesetben.
Lehetséges. A tudatnak hatalma van az anyag felett. Van aki jobban, van aki kevésbé tudja kihasználni ezt a hétköznapokban.
De mindenki befolyással van az anyagi világra, tehát az emberekre is, még ha ezt sokan észre sem veszik vagy nem hisznek benne. Ezért kell ügyelni a gondolatokra, vígyázzni, hogy kinek mit kívánsz stb.
Viszont ezek a tettek(mint már írták korábban is) visszafelé is elsűlhetnek, sőt el is fognak sűlni, ha nem is ebben az életedben, de valamelyikben biztos.
Enki az emberiség eredeti Istene, a zsidó/keresztény bibliában őt ábrázolják Sátánként nagyon negatítvan, gonosznak bemutatva csak azért hogy távol tartsák tőle az emberiséget. A kereszténységet is azért hozták létre hogy elnyomja az ősi tudást és azt egy hazugsággal helyettesítse. Sátán neve ellenfelet jelent a szentségtelen héber nyelvben de Ő nem a mi ellenfelünk hanem az ellenséges isteneké. Ő volt az aki megmentett minket az ellenséges istenek haragjától, nélküle nem létezne az emberiség. De ezt a jelentését megelőzi a szanszkrit Satanama aminek minden formája igazságot jelent.
Kötelességünk megvédeni magunkat és igazságot szolgáltatni magunk körül, tehát a bosszúval nincs semmi gond. Egyébként is jót tesz a léleknek.
A bosszú jót tesz a léleknek? Na erre már szavakat sem találok... A bosszú felőrli a lelket, és még az emberségességed is odaveszik. Persze adott helyzetben célszerű megvédeni magunkat. Na de bosszút állni?! Mivel lesz jobb tőle úgy őszintén? Pont olyanná válik vele a bosszú álló is, mint akinek a bosszú szólt.
Egyébként véleményem szerint: rosszat tenni jó érdekben szintén rossz dolog. Se törvényes jogunk nincs eldönteni ki bűnös és ki nem, valamint semmiképpen sem vagyunk istenek se, bárhogy is nevezze valaki a saját istenét.
Sátán magát világosság angyalaként álcázza
Saul/Pál figyelmeztet a 2.Kor. 11,14-ben a nagy szellemi megcsalattatástól a világosság angyala által: És ez nem csoda, mert maga a sátán is a világosság angyalának alakját veszi fel.
Ez. 28,14 ír a sátán korábbi helyzetéről Istennél: Fénylő oltalmazó kérubbá tettelek; Lázadás és önteltség miatt elveszítette mennyei helyét és esése következtében az angyali sereg egy harmadát magával rántotta.
Jézus/Jesua a sátánt hazugság atyjának nevezi, mert nincs benne igazság. Szolgái, a hazug szellemek ugyancsak elváltoztatják magukat mint mesterük 'világosság angyalává' és mindazokat félrevezetik, akik az igazság szeretetét mely Jézus Krisztus/Jesua HaMasiach és - a Biblia az Örökkévaló/JHWH/ יהוה szava - elutasítják.
A sátán vágyát, hogy Isten fölé emelkedjen, átviszi hazug szellemei által mindazokra, akiknek büszke és lázadó szívük van Istennel szemben. A bűneset óta az Istentől eltávolodott és szellemileg halott, vak ember egyre több bölcsesség, ismeret, fény és szellemi megvilágosodás után keres - azonban Jézus Krisztus/Jesua a Messiás mellőzésével aki egyedül a világ világossága/fénye!
A Ján. 8,12-ben mondja Jézus/Jesua: Én vagyok a világ világossága; aki engem követ, nem jár a sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.
Ezotérikus körökben ma a 'fény korszakáról' beszélnek! A mayák régi jövendöléseire hivatkoznak ezzel, ami rövidesen be kell hogy teljesedjen: A 2012-es évben nem lesz vége a világnak, hanem megkezdődik az ötödik korszak amely a 'fény korszaka', ami a mai mély sötétséget szeretetre váltja.
Így nem lehet csodálkozni, hogy egyre több un. "fény angyala" lép fel mint: El Morya, Lady Rowena, Serapis Bey, Hilarion, Mutter Maria, St.Germain, Maha Cohan, Sananda, Kuthumi, egy hamis Mihály arkangyal, Metatron, Kryon stb. Hamis kinyilatkoztatásaikat és üzeneteiket hatalmas számú publikumnak adják tovább - akiknek 'viszket a fülük', de az egyetlen igazságot Jézus Krisztusban/Jesua HaMasiachban nem akarják tudni.
A sátán szellemi szemüket már úgy megvakította, hogy a hamis világosság hazugságait feltétel nélkül elhiszik.
A bosszú pszichológiailag is pozitív, maga a tudat hogy igazságot szolgáltattál, igen jót tesz a léleknek.
Utolsó, a kérdező nem hittanórát akart a biblia nevű mesekönyvedből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!