Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Tényleg létezik bárminemű...

Tényleg létezik bárminemű "kontroll" egy másik ember felett?

Figyelt kérdés

Mondhatni komoly és realista ember vagyok, legalábbis így éltem eddig és csináltam a dolgaim.

egy ideje egy lánnyal chatelek, elég távol lakik, ezért még nem találkoztam vele... minden esetre elég sokat "beszélünk" és igazán megkedveltem. sőt.. nem szoktam sosem álmodozni, elmerengeni, de azon kapom magam, hogy rá gondolok és.. pedig nem is találkoztam még vele..

Okkal ide írtam a kérdést.. Nos, a véleményetekre vagyok kíváncsi.

20/F

2011. máj. 4. 22:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Még sosem voltál szerelmes? :)
2011. máj. 4. 22:38
 2/20 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy ez kontroll lenne, csak beleszerettél, nem lehet? : )
2011. máj. 4. 22:38
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Bárminemű kontrol egy másik ember felett. Természetesen létezik ilyen, sőt egyes helyeken alappillér.

A saját példámmal fogok élni: a japán ju jitsu anyaga nagy részben fojtásokat, és izületi feszítéseket (is) használ. Ezekről azt érdemes tudni, hogy kis erőfeszítéssel nagy fájdalmat (nagy erőfeszítéssel törést vagy akár maradandó sérüléseket) lehet okozni. Nos a fájdalommal, kínzó módszerekkel tökéletesen lehet egy embert manipulálni és kontroll alatt tartani. Konkrétan a ju jitsu technikák lelke, az ellenfél kontrol alatt tartása, így egy küzdelemben számunkra előnyös módon reagál a támadásunkra (vagy pont hogy egyáltalán nem reagál). A kommandós vagy rendőrségi bilincselő és elvezető, esetleg fogvatartó, akár kínzó technikái az ellenfél feletti kontrolon alapszik.

Tudom, hogy az ezotéria témában nem éppen ezt vártad, de hát én tényleg csak a kérdésedre válaszoltam :)

2011. máj. 4. 22:42
 4/20 A kérdező kommentje:

Köszi.

igen, rosszul tettem fel a kérdést.. csak az eredeti kérdést visszadobta.. aztán jött ez a variáció.

@Jitsus - harcművész vagyok, teljesen igazad van, korrektül válaszoltál. rosszul fogalmaztam meg a kérdést :)

Mentek a zöld kezek, és várok valami "kevésbé földhözragadtabbat", a fentebbieken magam is elgondolkoztam. de az ízületmanipuláció... ááhh :DD

tényleg köszi! :))

2011. máj. 4. 22:51
 5/20 anonim ***** válasza:

Jó, akkor most nem a kérdésedre válaszolok, hátha így jobban megfelel.

Az ember társas lény, méghozzá hierarchikus társadalmú állat. Az "erősebb kutya baszik" alap nálunk is működik, úgy nyilvánul meg, hogy határozottsággal és nyomulással meg lehet zavarni, meg lehet győzni illetve engedelmességre lehet bírni az embereket. Erre alapszik sok manipulációs módszer a politikában és a piacon.

Aztán a többi manipulációs technika meg arra épül, hogy úgy rendezed meg a körülményeket, hogy a végén elnyerd a szimpátiát.

De jó a hipnózis is, ebben a tudatállapotban az alanynak nincs szabad akarata, bármit megtesz, elképzel, stb amit te mondasz neki.

2011. máj. 4. 23:10
 6/20 A kérdező kommentje:

hoppá!

a hipnózis már érdekesebb. pl. ugyanúgy nem tudom elképzelni, mint ahogyan valami "megbabonázást". és tessék.. mégis feltettem ezt a kérdést.

2011. máj. 4. 23:27
 7/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Több módszer is ismeretes hogyan lehet manipulálni egy embert.

- amit már ítatok hogya körülmények alakítása hozza ki a megfelelő helyzetet és veszi rá arra a másikat amire akarod.

- hipnózis vagy NLP ( neurolingvisztikus programozás ) ez pszihológia és terápiás céllal a mai napig alkalmazzák sőt egészen jó eredmények vannak.

- kicsit messzebb rugaszkodva a földtől. A mágiában ismeretesek olyan módszerk amely az emberi tudatot kiterjeszteni igyekszik egy másik emberre. Pl: az imagináció kivetítésével, egy elképzelt szituáció " sugallásával" rávehetünk bárkit bármire. De nem is mindig konkrétan , arra job a hipnózis. Ezin kább amolyan késztetés elültetése az agyakban hogy a gondolat arra áramoljon amerre az alkalmazó akarja.

A hipnózis és a NLP majden mindenkinél működik. Ez inkább épít a szavak helyes használatára és a metakomunikáció tudatos használatára, és a kizökkentésre amivel kiborítható átbilnthető bárki egy másik tudatállapotba.

A "mágikus" módszerek inkább belső munkát igényelnek és nem szükséges feltétlen kontaktus.

Ezt ki is próbálhatjátok ha mentek valamilyen tömegközlekedési eszközön. Szemeljetek ki valakit a tömegből és szugeráljátok hogy mondjuk fordítsa a fejét jobbra vagy ballra mire 5 öt számoltok.

Vagy másik tetten érhető jelenség mikor mész valahol és tudod hogy valaki néz és önkéntlenül is arra fordulsz és voala beleütközöl egy szempárba a tömegben.

Vagy pl ha szemezel egy lánnyal akkor érzed azt a mélységet és vonzást ami kizárja a külvilágot és mintha értenéd mire gondol. Ez monjduk részben metakommunnikáció is de akkor is több van benne mint egyszerű bambulás.

2011. máj. 5. 19:36
 8/20 A kérdező kommentje:

köszönöm!

a kérdés pontatlansága ellenére is tudtatok segíteni.

@Utolsó

"kicsit messzebb rugaszkodva a földtől" ilyesmire voltam kíváncsi. köszönöm neked is!

2011. máj. 5. 21:52
 9/20 anonim ***** válasza:
2011. máj. 6. 15:15
 10/20 A kérdező kommentje:
nagyon trükkös..
2011. máj. 6. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!