Van közetetek valamilyen szektatag? Milyen szekta?
a kereszténység, az iszlám, buddhizmus, stb...
ezek a világvallások is egyfajta szekták.
a szekta is elég tágan értelmezhető fogalom. bevésődött az emberek agyába, hogy a szekta egy gonosz, emberáldozós, fanatikus, néha sátánista, véres dolog.
pedig nem, legalábbis az esetek nagy részében nem.
a világvallások mögött is egyfajta meggyőződés van (isten, buddha, csodák, stb...) ezeknél ott van, hogy egy nagy bölcs(jézus, buddha), a jóra, a megbocsátásra, és ilyenekre tanította az embereket. emberáldozatok nincsenek, nem véres, semmi gonoszság, de akkoris fanatikusan hívő emberek gyülekezete.
ismertem olyan lányt, akit nem lehetett meggyőzni arról, hogy isten nem létezik. azt mondta, hogy "ott van a bibliában, meg az szent könyv, nincs benne hazugság"
na ennél a pontnál mondtam, hogy "séta"
komolyan. imádkoznak, élnak a saját kis meggyőződésükben, holott semmi bizonyíték sincs a létezésére.
még a szellemek és földönkívüliek létére is több a bizonyíték, mint istenre.
Csak hogy pontosítsunk a fogalmakon.
Ja, és nagy általánosságban elmondható, hogy aki szektába van, az nem használja az internet "ezen" részeit.
Az eőttem szólónak nagy gratuláció.Oka:"Itt csak egy közvetett bizonyiték lehet..."
04-14 16:03-nak: "na ennél a pontnál mondtam,hogy "séta" "Szóval aki nem fogadja el a te nézetedet,azt meneszted.
Győzködni nem akarok.:
1, Ne légy indulatos,mert az indulatosság elhomályosítja az elmét,s téves köv.-re jutsz.
2, A világban törvény van (fizikai,biológiai,kémiai és a többi sattatöbbi)Törvényt csak értelmes lény tud alkotni.
Nem tudom miféle szellemekre gondoltál,dehát az a te gondod legyen.--- Nagyot fogsz csodálkozni ha egyszer majd lesz egy valóságszerű hosszabb álmod,amit maga az élet megvalósít évek,vagy évtizedek alatt,mely álom majd akkor döbbent meg,amikor ráemlékezel. Gondolom akkor majd ki is mondod:"mégiscsak van valaki". Nekem volt ilyen. www.osys.hu/biromiklos Nem utána hittem (teszerinted református szektában) hanem már előtte is.
Tanítás."Lépj egyet Isten felé,s Ő kettőt lép feléd".
A helyesírási hibákat nem szoktam szóbahoznide vigyázz,mert van itt valaki,aki árgus szemmel figyeli,és megvillantja feléd lángpallosát. Tán még virgácsot is kapsz.
A személyneveket nagy kezdőbetűvel írjuk. Bizony. Még Istenét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!