Lehet valami összefüggés a műveltség és a mágiától, mágikus dolgoktól való félelem között?
Nem is tudom, hogy kezdjek neki, hogy ne tűnjek nagyképűnek... Igazából talán elkerülhetetlen, de remélem, hogy mégsem, ennek fényében írom a következőt magamról. Értelmesnek, tájékozottnak, műveltnek tartom magam. Nem minden területen remekelek természetesen, például a matematika nagyon nem a területem, de úgy általánosságban otthonosan mozgok a művészetekben, a történelemben, irodalomban...
A barátaimat nem műveltségi szint alapján válogatom, van ilyen és olyan típusú is köztük.
Nemrég elkezdtem foglalkozni a mágiával - még nagyon az alapoknál tartok -, nem verem nagy dobra, nem is beszélek a barátaimnak róla, kivéve annak a barátnőmnek, aki szintén foglalkozik hasonló dolgokkal.
Szóval, van egy barátom (osztálytárs is), aki úgymond kicsit butuska... Nem bántom, nem akarom leszólni, de tényleg kicsit az - ennek ellenére szeretem persze. Ő "véletlenül" megtudta - eljött velem, mikor visszavittem pár könyvet a könyvtárba -, a hozzászólásaiból teljesen lejött, hogy idegenkedik a témától, retteg tőle... Több kevésbé "olvasott" embernél is tapasztaltam ezt.
Van valami összefüggés?
Nem életbevágóan fontos, csak feljött bennem valahogy... :)
Lány (20)
Én azt vallom, hogy nem tudunk valamit sem elfogadni, sem elutasítani addig, amíg azt a valamit mi magunk közelebbről meg nem vizsgáljuk!
De vigyázz, csak óvatosan!
Van "fehér mágia" (jóindulattal, szeretettel, a másik ember életének, egészségének megjavítását célzó) és van a "fekete mágia" (a rosszindulatú, ártó szándékú pl. Wudu és hasonlók).
Inkább csak tájékozódj, mint tevőlegesen gyakorolni kezdd akár egyiket, akár másikat! Utána döntsd el te magad, hogy egyáltalán hiszel-e bennük vagy nem. Egyébként nem hiszem, hogy bármi köze is lenne az általános műveltséghez.
Igazán művelt ember tud racionálisan gondolkodni,és nem hisz az okkult tudományokban. Már ha ezeket tudománynak lehet nevezni. Nem élünk a középkorban.
Tanulmányozhatja ezeket a tanokat,de megkeresi benn az ellentmondásokat,képtelenségeket.
Aki ezekben a dolgokban hisz,annak az önértékelésében,életében gondok vannak,amit ezekkel a hiedelmekkel akar kompenzálni.
Az igazán művelt ember reális válaszokat,megoldásokat keres a problémáinak a megoldására.
Fisz!
Írhatnék neked egy kérdést privátban? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!