Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Kik voltak azok akiket megöltek?

Kik voltak azok akiket megöltek?

Figyelt kérdés
lehet hülyének nézni de én hiszek a mágiában és a boszorkányokban, de hiába kerestem a neten,nem találtam, hogy akit elégettek a boszorkányüldözéskor hogy hívták, ezt hol tudom megnézi mivel 15-18.század?
2011. márc. 6. 12:17
 1/9 anonim ***** válasza:
6%
Nem voltak ilyenek, csak utólag kitaláltak mindent. Annyira igazak, mint a koboldos meg manós mesék ugyanabból az időből. Az egzsarvúakról meg atündérekről óriásokról és állatfejű emberekről szóló mesék.
2011. márc. 6. 12:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha feljegyezték valahol, akkor azok csak egyházi nyilvántartások lehettek, akkoriban szinte csak a papság volt írástudó.

Azt viszont nem tudom, hogy ezekhez a forrásokhoz hogyan lehet hozzájutni, valószínű, hogy csak kutatóknak lehet, ha egyáltalán.

2011. márc. 6. 12:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vagy megvannak semmisítve, vagy jól elvannak rejtve.. ami meg megmaradt tudósoknál esetleg az egyháznál van. Tehát te sehogy.
2011. márc. 6. 12:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ötmillió embert öltek meg nem kérdezték meg a nevüket. Tömegsírba temették, már ha nem élte túl a kínzást, ha túlélte, a szénné égett fával ment a falu szélére. Első: Én nem hiszek a boszorkányokban, de ha azt hiszed, a boszorkányperek nem igaziak, javaslom olvasd el a Szent Erzsébet által kiadott kínzási regulát, abban le van írva mit kell tenni a boszorkánynak vélt emberekkel.
2011. márc. 6. 12:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Ebben a könyvben van lista is és sok érdekes dolog róluk.

Ráth-Végh István: A sátán és cimborái

Ördögidézés, feketemágia, boszorkányhit

Fontos kiegészítőrészei a kultúrtörténetnek.

Pannon könyvkiadó

Budapest 1991.

2011. márc. 6. 12:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Tudod, olvastam olyan feljegyzéseket, hogy égnek áll tőle hajam:

"tizenharmadik égetés, 4 személy:

egy öregasszony

az udvar öreg kovácsa

egy kislány, kilenc-vagy tízéves

egy kisebb lány, a kishúga"

Név nuku. Mert akik elégették őket, azoknak egyáltalán nem számított. Sőt, azoknak se, akik kimentek megnézni, mint mostanában egy koncertet.

2011. márc. 6. 14:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Vannak róla feljegyzések,nem csak Ráth Végh István könyveiben. Néprajzzal foglalkozó könyvekben is olvastam a boszorkányüldözésekről.
2011. márc. 6. 14:38
 8/9 Hajdu András válasza:
Akik nem voltak idegbetegek.
2011. márc. 8. 20:47
 9/9 robi95 válasza:

Nagyon sok ilyen volt. Vagyis boszorkányoknak hittek nagyon sok nőt, amiket elégedtek..

De pl Jean Dark is így járt.. Őt az egyház égette el, utána meg szenté avatták. hát nem érdekes? :)

2011. márc. 13. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!