Valami trükköt tudtok, hogy pozitív energiákat sugározzak?(vígjátékok nézése vagy hasonló)
Nagyjából a negatív gondolatok sugárzását megakadályoztam. Nagyjából, a semleges szintre felküzdöttem magam.
Tovább szeretnék menni, hogy jól érezzem magam.
Arra gondoltam talán vicces filmeket kellene nézni...
Ami bejut az elmédbe, azt fogod kisugározni belőle.
A vígjátékok lehetnek jók erre a célra, de ahol a főszereplő egy bunkó paraszt, akkor attól belőled is egy bunkó paraszt fog csak kisugárzódni.
Én inkább amolyan átfordítást javasolnék számodra. Példáúl elrendelnek egy gyűlőlt szombati munkavégzést, akkor még ha csak poén szinten is, azt úgy kell felfogni, hogy "jajj, de jó, szombaton is együtt tölthetem az időt a kollégáimmal"
Eszembe jutott egy ismerősöm, aki osztályismétlésre bukott matekból. Ő úgy fogalmazott, hogy kivételes lehetőségben részesűlt azzal, hogy másodszor is kijárhatta a 7. osztályt.
Mindig a lehetőségekre kell a hangsúlyt fektetni és nem arra, hogy egy-egy adott szituációval mit veszítünk el, hanem, hogy mit nyerünk vele.
Attól van valakinek pozitív kisugárzása, ha ő maga igyekszik mindennek a pozitív oldalát felfedezni.
Ezt szinte mindenre rá lehet vetíteni. A dolog kihívása az, hogy a nyereséget keressük az amúgy szar helyzetekben.
És tényleg, mindenben, de tényleg mindenben van némi pozitívum. Nyílván szélsőséges negatív helyzetekben nehezebb pozitívumot találni.
Ha pl valaki meghal, akkor annyit szoktam mondani, hogy : "Odaát találkozunk!" vagy "Ígérem, mind követni fogjuk".
Azt azért le kell írnom, hogy a pozitív kisugárzásnak is megvan a hátránya, de boldog ember az, aki ezt megtapasztalja. Az sosem unatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!