Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Valami trükköt tudtok, hogy...

Valami trükköt tudtok, hogy pozitív energiákat sugározzak?(vígjátékok nézése vagy hasonló)

Figyelt kérdés

Nagyjából a negatív gondolatok sugárzását megakadályoztam. Nagyjából, a semleges szintre felküzdöttem magam.

Tovább szeretnék menni, hogy jól érezzem magam.

Arra gondoltam talán vicces filmeket kellene nézni...

dec. 19. 19:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
63%

Ami bejut az elmédbe, azt fogod kisugározni belőle.

A vígjátékok lehetnek jók erre a célra, de ahol a főszereplő egy bunkó paraszt, akkor attól belőled is egy bunkó paraszt fog csak kisugárzódni.

Én inkább amolyan átfordítást javasolnék számodra. Példáúl elrendelnek egy gyűlőlt szombati munkavégzést, akkor még ha csak poén szinten is, azt úgy kell felfogni, hogy "jajj, de jó, szombaton is együtt tölthetem az időt a kollégáimmal"

Eszembe jutott egy ismerősöm, aki osztályismétlésre bukott matekból. Ő úgy fogalmazott, hogy kivételes lehetőségben részesűlt azzal, hogy másodszor is kijárhatta a 7. osztályt.

Mindig a lehetőségekre kell a hangsúlyt fektetni és nem arra, hogy egy-egy adott szituációval mit veszítünk el, hanem, hogy mit nyerünk vele.

Attól van valakinek pozitív kisugárzása, ha ő maga igyekszik mindennek a pozitív oldalát felfedezni.

Ezt szinte mindenre rá lehet vetíteni. A dolog kihívása az, hogy a nyereséget keressük az amúgy szar helyzetekben.

És tényleg, mindenben, de tényleg mindenben van némi pozitívum. Nyílván szélsőséges negatív helyzetekben nehezebb pozitívumot találni.

Ha pl valaki meghal, akkor annyit szoktam mondani, hogy : "Odaát találkozunk!" vagy "Ígérem, mind követni fogjuk".

Azt azért le kell írnom, hogy a pozitív kisugárzásnak is megvan a hátránya, de boldog ember az, aki ezt megtapasztalja. Az sosem unatkozik.

dec. 19. 23:22
 2/16 anonim ***** válasza:
76%

Na, feltaláltad a toxikus pozitivitást, 1-es, van rá szó. Nem kell a rosszban hajánál fogva előrángatva jót keresni. Pláne nem ilyen szerencsétleneket, mint a példáid. A rossz az rossz. Ilyen egyszerű.

Kérdező, ne akarj manírszerűen viselkedni, egyszerűen csak élj. Érezd, amit érzel. Ne mást.

dec. 20. 10:50
 3/16 anonim ***** válasza:

Toxikus pozitivitás?

Érdekes, de kikugliztam, hogy mit is jelent és tényleg létezik a jelenség.

Ez a jelenség pedig tanulságos.

De akinek pozitív a kisugárzása, az nem toxikus. Egy pozitív kisugárzású ember észreveszi a problémákat ugyan, de problémák helyett a megoldásokra fókuszál.

Úgy gondolom, hogy a pozitív kisugárzású embereknek meg van az alapvető képessége a tanulásra és az alázatra. Tehát elismerik a tévedéseiket és tanulnak belőle.

Kettes, valóban igazad van. A rossz, az rossz. De például egy rosszindulatú ember ellen semmivel sem mész rosszindulattal. Attól a világ is csak egy még rosszabb hely lenne. A rosszat jóval kell viszonozni. Na ez a nehéz.

Egy pozitív kisugárzású ember az embertársaiban is a jót keresi, de tisztában van vele, hogy mindenkinek, még saját magának is van rossz tulajdonsága.

Egyébként, meglehet, hogy a példáim szerencsétlenek, de nekem voltak példáim. Nem intéztem el annyival a kérdezőt, hogy: "egyszerűen csak élj. Érezd, amit érzel. Ne mást"

A kérdés nem erre irányult.

Én továbbra is tartom, hogy a pozitív kisugárzású ember jobb hellyé teszi a világot. Valahol mindenkinek erre kellene törekedni.

Ők még mindig kellemesebb társaság, mint az energiavámpírok.

dec. 20. 11:51
 4/16 anonim ***** válasza:

De mesterkélten nem lehet pozitívan kisugározni. Mindenki úgy viselkedik, amilyen. A kellemetlen embereket el kell kerülni. Az az egy, amiből tanulhatnak.

"A rosszat jóval kell viszonozni." Na ezt feltalálta Jézus Krisztus. Jól keresztre is feszítették.

dec. 20. 11:58
 5/16 anonim ***** válasza:

Mindenki úgy viselkedik, amilyen?

Ez nagyon érdekes és beletörődő elgondolás.

Az embernek képessége van a változásra, képessége van a fejlődésre.

Éppen a kérdező részletezi ezt, hiszen leírta, hogy egy negatív kisugárzásból semleges szintűre küzdötte fel magát.

A kérdező tisztában van vele, hogy képes a fejlődésre, képes a változásra és azt is pontosan tudja, hogy ebbe munkát kell fektetni.

Igen, ebbe kő kemény belső munkát kell belefektetni.

Krisztusról pedig annyit, hogy meglehet valóban keresztre feszítették. De aki ebben hisz, mint ahogy én is, akkor az hisz abban is, ami ezután történt: A feltámadásban.

Történt Jézussal, ami történt és láss csodát, közel 2000 évvel ezelőtt történt és mi még mindig róla beszélgetünk.

Egyébként követendő példának teljesen korrekt Jézus Krisztus. A tanításai alkalmasak a pozitív kisugárzás elsajátítására, jelen korunkban pedig nem kell attól tartani, hogy itt Európa szívében bárkit is keresztre feszítenének. 2000 éve nincs új a nap alatt, de ezt már megszoktuk és ebből lehet fejlődni.

De íme, odafordítom a másik orcámat is. Csapkodd csak bátran, aztán meglátjuk, hogy hová vezet mindez.

Addig is vár a meló.

dec. 20. 12:45
 6/16 anonim ***** válasza:
A viselkedést lehet változtatni, Jézuska, az érzéseket, amiket az események, körülmények váltanak ki, nem. Konkrétan nagy baj is lenne, ha minden negatív ingerre pozitív érzéssel reagálnánk. Hogy a kérdező abbahagyta az ok nélküli, például túláltalánosításokon alapuló negativizmust, az már jó. De az nem azt jelenti, hogy mindent pozitívan kell látni.
dec. 20. 12:57
 7/16 A kérdező kommentje:
Az 1 es tök jó tippet adott, mert van egy csomó dolog ami rossz az életemben. Ki kell találnom dolgokat, hogy milyen előnyei vannak ezeknek a rossz dolgoknak, hogy ezek miért jók...
dec. 20. 18:36
 8/16 anonim ***** válasza:
Hát ez hülyeség, kérdező! Ami rossz, az rossz. És pont. Az nem jó. A jót keresd, mert van az is, ne a rosszban a beleerőltetett ál-jót.
dec. 20. 19:38
 9/16 anonim ***** válasza:
Magaddal kedvesen, pozitívan bánsz, pozitív dolgokat mondogatsz, például tükörben vagy anélkül. A lényeg hogy saját magadat ne húzd le. Nem egyszerű a mai világban.
dec. 20. 21:03
 10/16 anonim ***** válasza:

Hála?

Az emberek sokan irigykedve néznek a társaikra, mert másoknak mondjuk jobb körülményeik vannak. De amíg arra koncentrálunk, hogy mi nincs meg, addig frusztráltak lehetünk. Kisugárzásunk pedig nem éppen lesz pozitív.

Sokan magától értetődőnek veszik az internetkapcsolatot. Pedig azért is érezhet hálát az ember. 25 éve például álmodni sem nagyon mertem arról, hogy internetkapcsolatom lesz. Fészbuk, tiktok, meg youtube pedig még nem is léteztek akkoriban. Volt a kábeltévé, rádió, aztán csókolom.

Nem lehet, hogy inkább arra kellene koncentrálni, ami van?

Például az internet. Van, létezik és az AI, akár csak a Copilot is elég jól megválaszolja a kérdéseket.

Hálásak lehetünk, a lakhelyünkért. Másnak még ennyi sem adatott meg. Vagy akár egy munkahelyért, mert más munkanélküli. Hálásak lehetünk a meleg vízért, áramért, okos eszközökért.

Első lépésben érdemes egy ilyen hálalistát készíteni, de nem csak anyagi javakból. Hálásak lehetünk szüleinkért, nagyszüleinkért, gyermekeinkért, barátnőért, embertársainkért. Hiszen, ha nem vagyunk hálásak embertársainkért, akkor hogyan sugározhatnánk pozitív energiát feléjük?

gyűlöletből, irigységből, nem lesz pozitív kisugárzás, ahogy a bosszúvágyból sem.

Ezek az alapok , amelyekre lehet támaszkodni. Meg könyv hegyek léteznek mindebből, bár Jézus tanításai valóban lefedik a lényegét a válaszoknak.

dec. 20. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!