Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mondanátok arra példákat,...

Mondanátok arra példákat, hogyan kell a Bibliát ezoterikusan értelmezni?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy sokan exoterikusan értelmezik ezoterikus helyett és hogy ez a baj.
dec. 15. 22:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam a Váradi Tibor által ajánlott diétát, sokáig sómentesen étkeztem, nagyon durva dolgokat okozott, de ha valaki nem próbálja ki, akkor gőze sincs róla.
tegnapelőtt 20:13
 12/17 anonim ***** válasza:
Én nem is tudnék só nélkül étkezni! Az milyen? Mindegy, nem is ez a lényeg!
tegnapelőtt 21:14
 13/17 A kérdező kommentje:

Itt egy Biblia idézet.

Jézusnak egyetlen étkezési tanácsa van.

[link]

50A só jó. De ha a só elveszti ízét, mivel ízesítik meg? Legyen bennetek só, és éljetek békében egymással.”

tegnapelőtt 22:12
 14/17 Grimfox ***** válasza:

Ezt szimbolikusan kell érteni, mint mindent, amit Jézus mond a feltámadása előtt(és javarészt utána is). Ez nem étkezési tanács. Itt a sót az életkedvre, az élet "ízére" érti. Kb azt mondja, ne legyél kiégett, ne legyél fásult, legyél eleven, és ne zaklasd a többieket.

Érthető a hitre is, mint valamire, ami értelmet ad az életnek. A hit a só, ami megízesít a bizonytalan, és céltalan életet. Ha Jézus többi tanítását vesszük alapul, a második valószínűbb magyarázat. A szó szerinti értelmezés teljesen kizárt.

tegnapelőtt 22:28
 15/17 A kérdező kommentje:
Grimfox szerintem félreértelmezed, mert szerintem itt Nátrium-kloridról van szó.
tegnapelőtt 22:30
 16/17 Grimfox ***** válasza:
Annak nem lenne értelme a kor írásmódja, Jézus többi tanítása, és a szövegkörnyezet alapján sem.
tegnapelőtt 22:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Na de a só példáját valahonnan vette akkor mégis, hiszen az ízesíti meg az ételt, a tiszta só, nem az ipari hulladék.
tegnap 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!