Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Jógával vagy meditációval...

Jógával vagy meditációval lehet közelebb kerülni a Felső Énhez?

Figyelt kérdés
Mik a legjobb technikák erre?
2023. okt. 20. 12:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

*Tehát ahhoz segítettek, hogy valóban elszakították páromat tőlem-tőlünk.

Páromat kihagytam a mondatból. :D Olyan átok volt, amivel egy mocsok illető elmarta tőlem és engem pedig egészségügyi problémák értek.

Ismétlem: szerintem csak nyomós indokkal vagy segítségkéréssel lehet megfelelő képesség birtokában.

2023. okt. 21. 14:26
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól csinálod a jógát akkor a jóga és a meditáció egy és szétválaszthatatlan.

Ha meg csak nyújtógyakorlatnak használod a jógát akkor egyértelműen a meditáció a válasz

2023. okt. 22. 12:00
 13/17 anonim ***** válasza:

"Mik a legjobb technikák erre?"

Az a véres valóság, hogy az mindenkinél más és más lehet.

Neked kell megtalálni, hogy számodra mi a legjobb!

És lehet ez akár több módszer kombinációja is.

2023. okt. 22. 12:03
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy OSHO tanította tedd meditációvá a kedvenc elfoglaltságodat!

(És akkor többé nem kell a meditációval bajlódnod).

Pl. ha szeretsz ágyban hancúrozni, akkor a tantrikus szex az ajánlott irodalom!

2023. okt. 22. 12:06
 15/17 anonim válasza:
A felső énhez nem lehet közelebb kerülni, mert az már eleve mindennek az alapja. Az elménk azonban meg van zavarodva (könnyen belebonyolódunk) és emiatt nem tudunk visszatérni igazibb önmagunkhoz. Tehát az elme tevékenységeivel kell távolságot felvenni, megfigyelni, és egyre inkább a tudatos jelenlétként szemlélődni. Ehhez jó a jóga is, de a mostani irányzatokban előfordulhat hogy inkább a fizikai dolgokra helyezik a hangsúlyt. Így a meditáció hatásosabb lehet, hiszen ott egyből leül az ember, tudatosan figyel, és kapásból tapasztalhatja az elme viharait. Amikor elcsendesedik a vihar, akkor kitisztul az ég, és van hogy csak a tiszta tapasztalás marad.
2023. okt. 22. 12:56
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"A felső énhez nem lehet közelebb kerülni, mert az már eleve mindennek az alapja."

Szerintem tudod azt te is, hogy hogyan értette a kérdező csak lovagolsz egy kicsit a szavakon... :)

2023. okt. 22. 22:14
 17/17 anonim válasza:
Így igaz 16 sajnos nem vagyok nagymester. Egyedül gyakorolok hátha kisül valami belőle. Van azért pár év tapszatalatom, de sajnos messze nem érte,m el a megvilágosodást...
2023. okt. 22. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!