Jógával vagy meditációval lehet közelebb kerülni a Felső Énhez?
Hááát...
A jobbak a jógát meditatív állapotban csinálják és arra használják, hogy még inkább meditatív állapotban legyenek.
Így nehéz tetten érni a kérdés értelmét.
De ha nem akarok kukacoskodni akkor azt mondom, hogy a jóga mellet a meditáció gyakorlása alap. Illetve a meditáció mellett el lehet dönteni, hogy mit gyakorolsz még.
"Mik a legjobb technikák "
Egy átlag embernek terápiázni kell, mert a gyerekkori problémát ott lesznek az útban és azt csak meditációval lassan lehet majd megoldani.
A jóga alapvetően egy meditációs rendszer, ami magába foglalja a testtartásokat(ászanák), a pranajámát, ami a légzéstechnikákat, és azok életerőre gyakorolt hatását jelenti, és a meditációt, aminek a tárgya eltér, attól függően, ki, és milyen jógairányzatot gyakorol. Még sosem hallottam, hogy Magyarországon a hármat együtt oktatták volna. Többnyire csak az ászanákat használják, amolyan tornagyakorlatként. A valódi énhez, felettes énhez a jóga csak akkor vezet el, ha a teljes rendszert gyakorlod.
A legtöbben Hatha, vagy Raja jógát gyakorolnak.
Bizony!
Jógánál az, hogy kezdetleges anyagokat találsz, és ahogy gyakorlod őket, ráérzel a saját energetikád működésére és szükségére, ami által a gyakorlataidat tovább fejleszted.
Meditációnál, hogy leülsz, hagyod az elmédet, hogy kibontakozzon, lekapcsolódva minden általános hullámtól, mint az élet "problémáinak" megoldása, vagy általános megélés, amikor funkcionálsz, hogy fel szállj a buszra, majd ahogyan tapasztalod természetesebb, igazibb valód, a megélésed alapján tovább fejleszted azt, amit csinálsz bent.
A valódi tradicionális meditációs állapot az ÚT. (a kiterjedt belső csend)
A jóga csak segítő eszköz, hogy gyorsabban haladjál. És a meditációs gyakorlatok is csak eszközök.
Mert a meditáció nem a gyakorlat hanem az állapot!
A többit magad is kitalálhatod...
Ez nagyon nehéz és egyben legalább végre értelmes kérdés, mindazonáltal nehéz megválaszolni.
Ahhoz szerintem mindenképpen nyomós ok kell, hogy azt elérjük és beszéljünk vele. Illetve könnyebb a lelkünk belső részéhez lejutni, de azt sem lehet csak úgy. Nekem sámán-médiumként sikerült, viszont óriási problémám is volt 2 éven át egy átokkal. (1 évig nem is tudtam az átokról.) Tehát ahhoz segítettek, hogy valóban elszakították tőlem-tőlünk. Egészen pontosan Akasha-krónikához fértem hozzá, ez egy képesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!