A magyar rovásírás karaktereinek vannak hasonló mágikus képességei, mint a germán rúnáknak?
Figyelt kérdés
Látszólag nagyon hasonlít egymásra a két írásrendszer, ami szerintem nem csak a véletlen műve. Persze nem azt mondom, hogy északiak vagyunk, de az rovás írásrendszer szerintem mindenképpen merített onnan is.
A kérdés az, hogy a magyar rovásírás karaktereinek vannak hasonló mágikus jelentései, mint a skandináv germán rúnáknak? Sajnos nem találtam információt :)
2023. máj. 2. 08:22
1/4 Grimfox válasza:
A magyarok ősei, jóval a honfoglalás előtt A mai Kijev környékén is birtokoltak területeket, Kijev pedig fontos erődítés is volt, és Normann várkapitányt neveztek ki az igazgatására. Ha megnézed a koronázási jelvényeinket, a kard egyértelműen skandináv kard, nem magyar szablya. Még az államalapítás idején is voltak kapcsolataink a skandináv népekkel, korábban, amikor közelebb éltünk pedig élénk kereskedelem folyt. Meg persze kultúrcsere. A rovásjellegű írások is hatottak egymásra. Sajnos a magyar rovás esetén nem maradt fent a hangértéken kívül más jelentés, valószínű amiatt, hogy metodikusan begyűjtötték a táltosok rováspálcáit, ás megsemmisítették őket, a táltosokat pedig, amennyire lehetett kiszorították a korábbi pozícióikból, és tiltották a tevékenységüket. Ha volt másodlagos jelentése a rovásjeleknek, azt ők tudták.
2/4 anonim válasza:
Igen, jól gondolod: pontosan ugyanannyi mágikus képessége van.
Vagyis semennyi.
3/4 anonim válasza:
se a magyarnak se a germannak nincs semmilyen magikus kepessege
4/4 anonim válasza:
Ezer dolog van amiről nem találsz információt.
Vajon miért lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!