Kerülhetett rám rontás attól, amit találtam?
Kicsi voltam még, 5 év körüli.
A házunkhoz tartózó, kapun kívüli földünkön bóklásztam anyuval. Ez egy olyan hátsó része volt a portáknak, ahol nincs földút (gyéren lakott tanya) . Ritkán járt arra bárki is a szomszédok közül, max. Gyomlálni, oda inkább csak gépek jártak, szántani. Mi is nagyon ritkán jártunk oda ki.
Nos történt, hogy miközben ott tevékenykedett anyu, én a kapunk, kerítésünk közelében a földön egy kis szürke sár babát, vagy agyag babát találtam, valami szürke anyagból volt kigyúrva de persze száraz volt. Elég pici volt, kb tenyeremben elfért. Amolyan arányos gyerek forma, baba forma. Arca is nagyjábol rendben megformálva.
Örömmel szaladtam megmutatni anyunak, hogy mit találtam,én gyerek fejjel játékbabának gondoltam. Anyu azonban rám szólt, hogy azt dobjam el, az csúnya baba. Nos anyu igen csak materialista szemléletű volt mindig is, de a baba kifejezetten nem tetszett neki, kicsit meg is ijesztett az ellenállása, így a baba emlékezetem szerint, ott maradt.
Más gyerek, rajtam kívül évtizedek óta nem lakott arrafelé, ott hátul meg pláne nem járt más gyerek aki ott elejthette volna. Idős szomszédok megfordulhattak ott, a ház mögött, de velük is jóban voltunk.
Felnőtt fejjel belegondolva, tényleg elég furcsa, hogy azt a babát ott találtam, ahol egyáltalán semmi keresnivalója nem volt. Fura ez az egész. Mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!