III. Károly koronája valóba el van átkozva? Igaz lehet?
A probléma igazából nem is magával a koronával van, hanem annak ékkövével, a Koh-i-Noor gyémánttal, ami egy hindu legenda szerint egyszerre biztosít hatalmat és hoz szenvedést a férfiaknak, akik viselik. Úgy tartják, a kő tulajdonosa a világ ura lesz, ám megismeri annak minden csapását is.
A kő először Sáh Dzsahán mogul sah tulajdonában volt, akit végül saját fiai börtönöztek be. Ez követően Nádir perzsa sah rabolta el egy invázió során más ékszerekkel és vagyontárgyakkal együtt. Őt a saját emberei ölték meg. [link]
Rendben, akkor mutatok egy masik forrast, amely szerint a Hope.gyémant elsullyedt a Titanic-al egyutt.
Ja amugy Hope -gyémant és a Kék gyémant ugyanaz.
A Koh i Noor torténete hasonlit ehhez, az is Indiabol ered és hasonloan tobben meghaltak azok kozul, akik hordtak.
A ceruzamárka (mivel az a késobbi) innen vették az otletet.
Darius! Meg egyszer - a hope gyemantnak semmi koze a Titanic-kal elsullyedt kitalalt gyemantnak.
A linkedbol:
Az óceán szíve | A Titanic híres gyémánt nyaklánc
Több mint 20 évvel ezelőtt a “Titanic” film lopta el a szívünket. Igaz események alapján az elsüllyedt elsüllyedhetetlen hajóról készült film az egyik legromantikusabb lett filmek valaha.
Az óceán szíve Gyémánt
Ezt a gyémántot Le Cœur de la Mer néven is ismerjük. A gyémánt valójában kitalált gyémánt. Ennek a figyelemre méltó kék gyémántnak soha nem volt valódi változata. Azonban sok részlet ez a gyémánt nyaklánc hasonló a Hope Diamond gyémántjához. A Hope Diamond XIV. Lajos tulajdonában volt. Királyi nyakláncként viselte volna. Míg az Óceán szíve Gyémánt állítólag XVI. Lajosé volt, amelyet koronaként viselt .
Az Óceán szíve valószínűleg a Remény Gyémántjára épült.
A filmtörténet egy darabja
A a Titanicban látható gyémánt nyaklánc nem igazi gyémánt. Ez egy köbös cirkónium, amelyet fehéraranyban rögzítenek.
15- Akkor idézem, a linkben is ott van, amit beraktam.
--Míg a Az óceán szíve csak a filmben létezik, a rajongók feltételezik, hogy ez a Hope Diamond, egy kék gyémánt, amely hasonló történetet osztott meg---
Tehat lehet koze, vagy pedig ha nem az, akkor nem. De azt sem mi, sem mas nem mondjuk megmondani, hogy az volt vagy sem a Titanic-on.
#16,
#8-as valaszomban ideztem hol van a hope/blue gyémánt.
1988-ban lett utoljara ertekelve.
Valamit te Nagyon osszekeversz.
En mar feladom.
Nem én keverem össze, hanem a "rajongok". Van akik szerint a ketto ugyanaz: Óceán Szíve és a Hope gyémánt vagy másnéven Kék gyémánt.
A mitologiaban ,legendákban sok történetnek több verziója is lehet. Ez szerint a Hope gyémánt nincs Washington-ban, hanem az valami egyéb.
Na de mindenki vonja le a következtetést maga. Hogy mennyire igaz a legenda az már nem az én saram.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!