A Tudatos álmodás ugyan az mint az asztrál kívetülés?
Mert olyan érzés
De akkor már álomba vagyunk szoval azt csak álmodjuk hogy kiszállunk a testünkből
miért vannak a válaszok lepontozva?? én átéltem mind a kettőt. 1-esnek sem lehet igaza, mert semmi alapja nincs annak, hogy miért szállnánk ki a testünkből. Azonban 6-osnak sem, mivel jól tudom, hogy a testkiszállás érzés és a tudatos álom két különböző dolog. Az álom utána jön. Az álom és agykutatók ezt hipnagóg állapotnak nevezik, amikor az ember az álom és az ébrenlét között van és emiatt az agya hallucinációkat hoz létre. (ugyanaz!!! mint az alvási paralizis) Hangok, lebegés, stb...
De az eredeti kérdésre a válasz, a kettő nem ugyanaz. A tudatos álmodásnál álmodsz de tisztában vagy vele, az "asztrálutazás" pedig a hipnagóg állapotban lévő hallucináció szerintem. Hogy hallucináció vagy esetleg tényleg testkiszállás, az pedig az ember nézőpontjától függ. Én lebegtem már a szobában a hipnagóg állapotban tudatos álmodás előtt, azonban szerintem az csak hallucináció, amit az agyam generál.
"Testelhagyásnál" tudatvesztés nélkül kerülsz bele az álomba, tudatos álmodásnál meg álom közbe jut eszedbe, jössz hogy rá, hogy álmodsz
Szóval mindkettő álom, csak a belépés módja más
A testelhagyás része még nem álom. Az az ébrenlét és álom közötti állapot. Hipnagóg állapotnak hívják, amikor ilyet tapasztalunk. Az még nem álom.
De akkor leírom ez hogy működik. Abban az állapotban mikor ezt tapasztaljuk, még ébren vagyunk félig csak mozdulatlanok. Amint megmozdulunk ebből az állapotból kizökkenünk és abbamarad a "lebegés". Abban igazad van, hogy ebből lehet belépni az álomban, azonban az még nem álom.
Nem tudom mi alapján írod ezeket, de tapasztaltam már többször.
Amint az álomba belépsz, az álombéli tested tud mozogni az álomba. Azonban a lebeges érzésnél (testkiszállásnál) ha megmozdulsz, akkor ennyi volt.
Így talán egyszerűbb megérteni, miért nem ugyanaz a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!