Hogyha létezik mágia és okkultizmus akkor olyan nagy és megosztó emberek, mint pl. Putin vagy Kim Jung Un miért nincsenek elátkozva? Biztos sokaknak szúrja a szemüket és csak egy átok aztán barátunk meghal egy kisebb-nagyobb betegségbe.
Kérdező. Ez egytáltalán nem titkos.
Nekem így sikerült rájönöm
1. Elovlastam a Bibliát
- Yahweh ugyan azt csinálja amat azt mondja hogy a Bibliai sátán tesz. Tehát ő maga a bibliai sátán
2. Keresztények közt elterjedt hogy a katolikusok és a pápa, a sátán szolgái.
3. A keresztény Szentháromság/Yahweh szimbóluma ugyan az mint az Illuminátusok Lucifer szimbóluma
4. És igen. Ez mind maga Yahweh/sátán.
21.
Ha? Ekkora baromságot. Mégis hogy lenne a keresztények közt elterjedt, hogy a katolikusok és a pápa a sátán szolgái?! Én eléggé sokat ismerek, és még egytől sem hallottam ezt. Ráadásul különböző felekezetekből valókat.
21
Egyébként meg, az Illuminátusok később alakultak, mint a keresztény egyház, és megvan az a nagy százalékú esély, hogy lopták a szentháromság jelképeit.
Ráadásul ha télleg elolvastad a bibliát, akkor abban biztos hogy nem azt írják, hogy yahwe, vagyis Isten azt csinálja, mint a sátán. Mert a sátán csak rosszat tud tenni, Isten pedig azért sok jót tett..
Tehát Isten és Sátán nem lehet egyenlő. Főleg, hogy a keresztény tanításokkal és egyházzal érveltél.
22 voltam.
"de az hogy csak rossz legyen, mint a Sátán, azt nem látom reálisnak"
De amit a Biblia ír a sátánról az maga YHWH, és maga a rossz!
A valódi Sátán nem rossz.
De igazaból az hogy mi a jó és mi a rossz elég komplex filozofiai kérdés.
Nekem a személyes teóriám, hogy a valódi Sátán az Loki a skandináv mitoligából.
Ugyan is Loki volt, aki bírálta az isteneket.
Loki az őrök tűz őrzője.
És Loki a világ kígyó apja a skandináv mitológiában. Mindenesetre ő a kígyó energia.
És hogy jön össze a skandináv mitológia és a biblia?
"De igazaból az hogy mi a jó és mi a rossz elég komplex filozofiai kérdés." Igen is meg nem is, mert azért abba egyezzünk meg, hogy ha megölsz valakit csak úgy heccből, az nem lehet jó, ha pedig életeket mentesz, az nem lehet rossz. Tehát ennél is inkább dolgok vannak, amiket esetleg vitatni lehet, de abból is elég kevés.
27-es nem Yhwh volt aki rá akarta venni Abranahonot a fia felaldozására, nem Yhwh áldozta - ölte meg Jézust ? Nem a Zsidók irtoták ki Yhwh nevében kánaánt ?
Még a bibliában is a Sátán csak egy embert ölt meg (vagy még annyit sem )
És a Skandináv mitológia (ahogy ez is úgy más vallás is felvett keresztény elemeket tehát Van köze hozzá ) Loki is csak egy valakit ölt meg.
Loki a skandináv mitológiában az aki az igazságot képviseli ezért kritizálja az isteneket. Loki jelentése "befejező" ez utalás arra hogy ő az örök tűz őre, aki ott volt a világ születésénél de ott lesz a végén is.
Mint ahogy a Sátán szembe állítása Yhwhnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!