Megtartod a Boszorkány-ünnepeket? (Samhain, Beltane, Imbolc, Litha, Lughnasadh, Mabon, Ostara, Yule)
Ezek nem boszorkány-ünnepek, hanem a régi kelta időszámítás természeti ünnepei.
Tudom, hogy ma nagyon divatos boszorkánynak nevezni magad, de ezt sokan hülyeségnek vélik a negatív felhangja miatt, ezért nem tanácsos így kapcsolatba hozni az ünnepekkel- főleg, ha tényleg semmi közük egymáshoz.
A boszorkányok ugyanis a tévhit ellenére nem egyenlőek a wiccákkal (manapság ők tartják meg ezeket az ünnepeket), és sokakat zavar, ha a kettőt összefüggésbe hozzák.
Egyébként igen, ünneplem ezeket a TERMÉSZETI-ÜNNEPEKET.
Részben. Fehér gyertyát szoktam gyújtani. Samhainkor narancssárgát, ilyenkor öntök gyertyát, a természetet járom, terméseket keresek. Párat ki rakok a kinti "szentélybe", és hümmögve éneklek. De úgy, hogy senki ne vegye észre, mintha magam is egy volnék a fák, tavak szellemi közül.
Egyébként én is kissé összeolvasztom a kelta és a keresztény ünnepeket. Yule idején gyertyát gyújtok, néha sétálni megyek, a fényre gondolok. Ostara idején elkap a tavaszláz. A gyertyagyújtás, séta a természetben, és az ünnephez kapcsolódó alkotás - pl festés - mindig jelen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!