Van bárkinek bármi kézzel fogható bizonyítéka a
mágiára?
Figyelt kérdés
Itt nyílván nem arra gondolok, hogy "jaj megátkoztam a főnököm és másnap valami rossz történt vele", mivel ezt véletlennek hívják. Engem kőkemény bizonyíték érdekelne.
Természetesen nincs. Aki vámpírnak hiszi magát sem lesz halott.
2022. ápr. 10. 21:59
2/17 anonim válasza:
Nekem aki csinálta eddig 2 ő bejött még van 2 ő ami folyamatban van. És minden úgy történ ahogy mondta
2022. ápr. 10. 22:05
3/17 Tudi333 válasza:
Mi számít kőkeménynek? Ha valaki 100szor megátkozza a főnökét vagy bárkit és 100szor úgy lesz, az nem kőkemény?
2022. ápr. 10. 22:33
4/17 anonim válasza:
Mágia nem létezik. Aki az ellenkezőjét hiszi, vagy csak hiszékeny, és azért dől be a kamu jósok meg ilyen-olyan emberek hazugságainak, vagy nincs rendben agyilag.
2022. ápr. 11. 00:27
5/17 A kérdező kommentje:
Én is ezen a véleményen vagyok. Ha bizonyítható lenne akkor a tudomány foglalkozna vele.
2022. ápr. 11. 08:51
6/17 anonim válasza:
Dehogy van, ha lenne, akkor tudománynak hívnák, nem mágiának.
2022. ápr. 11. 09:16
7/17 anonim válasza:
Az a tudomány amit ma elfogadunk csak a világ fizikai oldalával foglalkozik, a fizikai törvények alapján. És hogy ha valaminek a létét nem tudja bebizonyítani (vagy nem tudja a saját műszereivel mérni) akkor abból azt következteti, hogy nem létező jelenségről van szó. Tehát nem tudtam egy dolgot bebizonyítani, szóval akkor az a dolog nincs is (és akiben felmerül az a gondolat, hogy lehet hogy mégis van, az hülye).
A mágiának megvan a saját törvény rendszere ami már nem fizikai (bár már bizonyos törvényszerűségeket kapcsolatba hoznak a kvantumfizikával). Ebben az értelemben a mágia is egy tudomány, az a tudomány ami a világ nem fizikai rendszerével foglalkozik.
Most meg lehet kövezni, de egyáltalán nem arról van szó, hogy bárkit is meg akarnék győzni bármiről, hanem arról, hogy jelenleg kb. ez az álláspont.
2022. ápr. 11. 16:08
8/17 A kérdező kommentje:
Van bizonyítékod arra, hogy létezik az általad említett nem fizikai világ? Mert te gyakorlatilag most egy alaptalan elmélettel próbálsz bebizonyítani olyansmit, aminek a létezésée eleve nincs bizonyíték.
2022. ápr. 11. 18:14
9/17 anonim válasza:
Bár az utolsó mondatban leírtam, de akkor még egyszer leírom kissé másként:
Nem akarok bizonyítani semmit, csak azt mondom hogy kb. ez az álláspont.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!