Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Egy elhagyott templomot...

Egy elhagyott templomot megszállhatnak gonosz démonok,szellemek?

Figyelt kérdés
2022. márc. 14. 19:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Igen, így van Grimfox. A siratófalra gondoltam ami megmaradt a templomból, mert 6-os azt mondta, hogy nem lehet elvenni egy épület szent állapotát. A bibliában egyébként több történet is van, ahol helyeket szándékosan megszentségtelenítenek.
2022. márc. 15. 10:21
 12/17 Grimfox ***** válasza:
100%

Ashera szentélyeit például szisztematikusan megszentségtelenítik. Pedig azok amolyan szent ligetek, nem is templomok. A ligetet felégetik, a jelképeket pedig összetörik. A híveket meg megölik...Na ez elég ahhoz, hogy egy szent helyet megszentségtelenítsenek.

A siratófal inkább amolyan mementó. Zarándokhely. Másképp "szent" mint a templom volt. Az emberek imái adnak neki egyfajta atmoszférát, de ez nem olyan, mint egy valódi templom szentsége. Az sem segít sokat, hogy állandóan egy rakás pénzt tömködnek a kövek közé.

2022. márc. 15. 10:58
 13/17 anonim ***** válasza:

Vagy az 1.Kir. 13 ahol az emberek megölése és csontjainak elégetése miatt lesz majd szentségtelen az oltár.

A pénz tényleg nagyon rossz ötlet.

Szerintem azért a témához még hozzá tartozik, hogy a Krisztus utáni időszakban, már nem az épületek szentsége a meghatározó, hanem a benne tartózkodó embereké. Bár ez azelőtt is így lett volna, de a bűnért való kost is elégnek tarthatták.

2022. márc. 15. 11:41
 14/17 Grimfox ***** válasza:
100%
Igen, Jézus azt mondta, hogy ahol kettőnél többen összegyűlnek a nevében, ő ott van. Ezért a templom első sorban azért szent, mert a hívek rendszeresen oda járnak istentiszteletre. De az új templomokat így is felszenteli a pap(nem tudom, hogy egy magasabb rangú, vagy bármely pap).
2022. márc. 15. 15:43
 15/17 anonim ***** válasza:
Igen a katolikusok felszentelik a templomot, más felekezetnél van olyan is, hogy Istennek ajánlják fel, vagyis elismerik, hogy az Isten tulajdona, ők csak sáfárok,és kérik az Ő áldását és befedezését a helyre is.
2022. márc. 16. 18:21
 16/17 anonim ***** válasza:
53%
Ti komolyan veszitek ezt a hülyeséget?
2022. márc. 22. 19:29
 17/17 anonim ***** válasza:

Egy random pap nem tud olyan szentelést véghez vinni amit nem kellene fent tartani.

Ráadásul ha egy templomban pl pont egy pedofil pap dolgozott, akkor eleve nem is lehet szent a templom.

Én is jártam már olyan templomban is, ahol kellrmesen éreztem magam, mert minden olyan nyugodt, pozitív volt.

Ahogy olyanban is ahova kellemetlen volt belépni, mert minden frusztrálttá tett, negatív energiák voltak.

Teht igen, templomban is lehetnek démonok, negatív lények.

2022. ápr. 15. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!