Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Az ezoterikus tanok szerint,...

Az ezoterikus tanok szerint, aki 07. 13-án, pénteken született, az egész életében nagyon balszerencsés lesz?

Figyelt kérdés
Rólam lenne szó. Eddig nem igazán tapasztaltam, mondjuk nem is hiszek benne igazából, de azért kíváncsi vagyok rá.

2022. márc. 14. 12:44
 1/6 Grimfox ***** válasza:
85%
Abszolút nem. A péntek 13.-a babona, a babona pedig csak akkor működik, ha hiszel benne.
2022. márc. 14. 13:03
 2/6 A kérdező kommentje:

#1.

Tudom, ha jól tudom onnan ered, hogy egy 13-ra eső pénteken végezték ki a templomosok vezetőit, akik állítólag bölcsebbek voltak a korban a legtöbb embernél és a pénzükre el kezdett fájni a foga a korabeli uralkodóknak.

2022. márc. 14. 13:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is 13-án születtem, és nagyon szerencsésnek tartom magam. A lakásom ajtaja is 13-as volt. A rendszámomban is volt 13. A szüleim posta fiókja is 13-as volt, mert az senkinek nem kellett.

Mondjuk az tény, hogy már régóta nem ment át előttem egyetlen fekete macska se az úton. :)

2022. márc. 14. 13:27
 4/6 Grimfox ***** válasza:
100%
Igen, ez az egyik elmélet, hogy miért balszerencsés nap. A pénteki szerencsétlenségre pedig az egyik magyarázat, hogy a péntek asztrológiailag a vénusz befolyása alá esik, azaz az esthajnalcsillag alá, amit Luciferrel azonosítanak(héber hagyomány szerint az esthajnalcsillag Lucifer csillaga, a héber nevük is azonos). De ezek mind csak lehetséges eredetei a babonának.
2022. márc. 14. 13:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem kell ahhoz péntek 13-án születni hogy el legyél átkozva és egész életedben nyomorult legyél.

Én nem akkor születtem, mégis egy sötét erő hatalmában kell élnem. Erre inkább kiválaszt az èlet

2022. márc. 14. 13:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Haverom apja meg április 1-én, vele mi van? :-)
2022. márc. 14. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!