Csak ember képes manifesztálni vagy képesek rá a csimpánzok, bonobók, gorillák, delfinek, varjúfélék, ormányosok is?
Soknak saját nyelve van, elég bonyolult dolgokat kommunikálnak egymással, képesek művészeti alkotásokat létrehozni, valamelyik faj bizonyos emberi nyelv elsajátításra is képes, pl. jelbeszéd.
Ők is hozzáférnek a titokhoz és képesek bevonzani dolgokat vagy manifesztálni, ami elképzelnek?
Tudnának esetleg varázsolni is? Pl. átkokat létrehozni?
1-es én azért ezzel disputáznék. A csimpánz képes az eszköz használatra, a delfin agya fejlettebb mint az emberé, és felderítéshez is használták régen a katonák, magyarán ha nem lenne öntudata nem tudna bonyolult feladatokkal megbirkózni és e mellé társul egy ultrahangos szonár készlet is,hang alapján tudják ki hova tartozik, mindnek van egy jellegzetes fütty jelzése, a varjúfélék is képesek az eszköz használatra, az ormányosok tudatosan vigyáznak egymásra, a beteg társaikat körbe veszik és segítik, sőt másik matriarkális család sárba ragadt elefánt baby-jén is segített egy másik elefánt matriarka és azon család többi tagja, és aztán visszaterelték a saját családjába, és mindehhez azért kell lennie öntudatnak. A kis kedvencek képesek megsértődni mi ez ha nem öntudat? Vannak tanult viselkedési mintáik, és pavlovi reflexük is, de természetes közegükben is pl. szurikátáknál mindenki tudja hol a helye, mi a szerepe a családban, a farkasoknál van alfa, béta szerep, és mindegyik világosan tudja, hogy az a másik nem alfa, hanem béta és a vezér az alfa. Ez szerintem nem csak ösztön.
Az öntudat fogalma:
Egyénnek v. közösségnek világos tudata saját mivoltáról, lényéről, szerepéről, értékéről; tudatosság.
Tulajdonképpen manifesztálta magának a kaját a csimpánz aztán rájött, hogy a bottal előbb jut bizonyos kajákhoz.
Az állatoknak szerintem hatékonyabb lenne a manifesztációjuk, ha tudnának manifesztálni, mert ők már valóban azt képzelik, hogy megvan a kaja, és nem stresszelnek rá.
Manifesztálás =
kigondolom + teszek érte
3-as szépen összefoglalta képletben amit én hosszabban írtam.
2-es vagyok.
Utolsó mondatom azért írtam feltételes módba, mert lesz aki nem hiszi el, hogy az állat is képes arra, amit 3-as képletben írt.
Szóval szerintem az állat is képes a manifesztációra, összetett logikus gondolkodásra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!