Dolmányos varjú/szarka tartás? Úgy tudom több solymász tart és nagyon okos madarak.
Mindenféle tanácsot szívesen veszek, viszont a "vadállat nem otthonra való" és ehhez hasonló okos emberek kíméljenek!
Keresek dolmányos varjú és/vagy szarka fiókát Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében aki tud ebben segíteni az kérem írjon!
Tudom hogy a költési idő május június, de gondoltam aki tart, vagy tartott, tud nekem segíteni. Mi a megfelelő táplálék illetve hogy kell etetni?
A madár szabad lény. Soha nem lesz boldog, ha bezárod. Nem szereti, ha simogatják, nem kedveskedik, magasról sz_rik rád. Szó szerint.
Ha tartósan sérültet tartasz, ami elpusztulna a vadonban, az még rendben van.
De orvul elrabolni egy egészséges fiókát hogy a saját élvezeti cikkeddé tedd, az gonosz dolog.
Szétszedik a házat, nem fognak engedelmeskedni, nem idomíthatók, mint egy kutya. Azon kívül eléldegélhetnek sok évig 20+ és nem hiszem, hogy két hétnél több türelmed lenne hozzá a kérdésed alapján.
Utána sem nézel, nem leszel varjas csoportok tagja, a google-t nem ismered. Elvárod, hogy itt mindenki pattanjon és szedje össze őnagyságád számára az információt, megmondod, hogy mit akarsz hallani..
Ne haragudj, de ez nem így működik.
Vannak ismerőseim, akik varjúféléket mentenek (engedéllyel rendelkeznek), rengeteg madár van náluk, de nagyon megválogatják, hogy kinek adnak madarat. Mert áldoznak rá, meggyógyítják, felnevelik, kezelik, és akkor kiköt egy lusta bunkónál..már elnézést kérek, de ez a benyomás. Csak azért kell, mert milyen vagány és milyen vagány leszel tőle.
Az állatokkal való foglalkozás gyakorlati dolog, nem könyvből tanulják. 5# nem igazán értem, mit akarsz ezzel sugallni.
Kérdező, a varjú olyan mint egy ördögfióka. Legjobban a macskához és a majomhoz tudnám hasonlítani. Nézz róluk videót, beszélj madármentőkkel, bár 99%, hogy nem adnak ki a kezük alól madarat. Nálam is előfordult sajnos, hogy költözés miatt hirtelen gazdát kellett találnom egy sérült varjúnak. El is pusztult náluk, miután nálam élt több mint 1 évet. Azóta nagyon megnézem, kinek adok madarat. Teljes embert kívánnak. Ha egyedül vannak tartva, általában idegbetegek lesznek, tolltépkedő kis roncsokká válnak. Ezt akarod?
Én sajnálnám bezárni őket, de néha előfordul, hogy ki esnek a fészekből, ilyenkor fel lehet nevelni őket, ha még nagyon fiatalok.
Én nem rég a kirepülés időszakban akartam segíteni egy fiókán, csak fel akartam tenni egy ágra, hogy nehogy meg egye valami kóbor kutya... a szülei kicsit félre értették kaptam is a fejemre rendesen. :))
De kibékítettem őket némi mogyoróval és csirke mellel azóta rendszeresen látogatnak a fiókával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!