Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hol tanulhatnék solymászatot?

Hol tanulhatnék solymászatot?

Figyelt kérdés

Budapesten élek, a jövőben szeretnék madarat is tartani. Ismerem a törvényt a vizsgákat, a gyakorlati tapasztalat (+vizsga) megszerzéséhez szeretnék mestert találni.

A solymászegyesületet már ismerem... Halottam róluk pont eleget, írtam is nekik. Szétszórt egy bagázs oda csak ha tényleg nincs más lehetőség akkor mennék...

Ez nem egy hirtelen jött fellángolás, már évek óta tervezem, imádom őket :) .

Azok akik trógerkodnak, elelnkezni jönnek, ne fáradjanak...

2020. dec. 12. 19:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%

Most komolyan? Direkt kérte, hogy ne ilyen választ írj, ez már olyan unalmas...

És amúgy helyesen írta, hogy solymászat...

2020. dec. 12. 19:46
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem ismerem ezt a tevékenységet. Ennek tükrében az lenne a kérdésem, hogy kell neked ehhez valamilyen papír? Mert ha nem, akkor szerintem felesleges ilyen személyt keresni. Magamból indulok csak ki. Nekem van úgy 1 tucat hobbim (pl. áramkör tervezés és építés, könyvkötés, autóépítés, stb.) mindegyiket magamtól tanultam. Több olyan is van amelyikkel pénzt is keresek már egy ideje. Állásoknál sok helyen írnak kötelező végzettséget, ami addig igaz, amíg meg nem győződik a munkáltató arról, hogy a leendő dolgozója tényleg ért-e hozzá. Ha kiderül hogy igen, akkor után végzettség nélkül is fel fogja venni. Maszekba meg pláne nem kell papír a dolgozáshoz. Szóval ha a solymászat is olyan, hogy csak tudás kell hozzá, akkor szerintem felesleges ilyenekkel foglalkozni. Ha meg nem ilyen, akkor vedd tárgytalannak amit írtam.
2020. dec. 12. 19:50
 3/13 anonim ***** válasza:
8%
Azt hiszem, előbb általánis vadásztanfolyamot kell elvégezni, aztán a fegyvervizsga résznél választhatsz, hogy milyem fegyvernemre szeretnél vizsgázni (golyós/sörétes lőfegyver, agár, sólyom stb.)
2020. dec. 12. 20:22
 4/13 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem itt tájékozódj:

[link]

[link]

2020. dec. 12. 20:23
 5/13 A kérdező kommentje:

Mint ahogy leírtam pontosan tudom mik kellenek hozzá.

Egy köbővített vadász vizsga, elméleti vizsga és természetvédelmi vizsga.

Nem azért írtam ki, mert nem tudom mi kell. Hanem mert kell egy solmászmester aki megtanít, ez a Magyar Solymász egyesületnél lehetséges is, de nem szimpatikusak.

2020. dec. 12. 22:40
 6/13 anonim ***** válasza:
72%

Menj el Hortobágyra a madárkórházba, nézz körül, kérdezősködj.

Ott életszagúbb a dolog.

Nagyon körülményes, nem ajánlom. Gondolom fiatal vagy és lelkes. Ez sajnos nem elég. Főleg ha még válogatós és fölényes vagy, hogy neked azok nem felelnek meg..

Volt egy fantasztikus ember, Tóth János, de ő sajnos már nincs köztünk. Amit első sorban tanultál volna tőle, az az alázat.

2020. dec. 13. 00:31
 7/13 anonim ***** válasza:
49%
Ne a gyakorin kérdezz szerintem. Ha ennyire penge vagy, akkor a solymosokat agyusztáld, ne itt akik valószínűleg még csak solymot se láttunk, igazit.
2020. dec. 13. 09:00
 8/13 A kérdező kommentje:

6,7-es köszönöm a válaszokat.

Pontosan ilyen infót reméltem, ezzel sokat segítettetek, eszembe se jutottak a madárkórházak.

Nem vagyok válogatós a legkevésbe sem. A solymászegyesületnek nézz utána, rájössz miért nem akarok oda menni, de ha nem lenne más elmennék. Írtam is már egyszer nekik, akkor éppen ment a balhé mert lopnak csalnak (és lebuktak), elhesegettek.

2020. dec. 13. 11:05
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Jól értem, hogy neked csak gyakorlat kell? Akkor szerezz egy sólymot, és majd ráérzel mindenre.
2020. dec. 13. 12:09
 10/13 A kérdező kommentje:

Kedves 9-es igazából ennyit reagálnék: XDDDD

Nem kapsz engedélyt a gyakorlati vizsga előtt.....

Mégegyszer utoljára megkérek mindenkit, hogy ha nem tud segíteni a kérdésben csak ezeket a haszontlalan dumákat tolja mint ez, az húzzon el... magadat égeted.

2020. dec. 13. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!