Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hol tanulhatnék solymászatot?

Hol tanulhatnék solymászatot?

Figyelt kérdés

Budapesten élek, a jövőben szeretnék madarat is tartani. Ismerem a törvényt a vizsgákat, a gyakorlati tapasztalat (+vizsga) megszerzéséhez szeretnék mestert találni.

A solymászegyesületet már ismerem... Halottam róluk pont eleget, írtam is nekik. Szétszórt egy bagázs oda csak ha tényleg nincs más lehetőség akkor mennék...

Ez nem egy hirtelen jött fellángolás, már évek óta tervezem, imádom őket :) .

Azok akik trógerkodnak, elelnkezni jönnek, ne fáradjanak...

2020. dec. 12. 19:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem értem mi ezzel a probléma. Én hamarabb tudtam motort, autót vezetni mint ahogy jogsim lett volna rá. Hamarabb dolgoztam építkezéseken, mint ahogy munkát vállalhattam volna. Hamarabb szállítottam veszélyes anyagokat országhatáron túlra, mint hogy tehettem volna. És még órákig sorolhatnám. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy te csak a kifogásokat keresed. Ha valamit szeretnél elérni, tegyél érte. Ne számítson hogy ki mire "kötelez". Ha szar a rendszer, aki játszd ki. Ne csak görnyedj alatta és várd másoktól a segítséget. Majd rá fogsz jönni később, hogy akik előrébb tartanak mint te, az valószínűleg azért van, mert ők leküzdötték az ilyen jellegű akadályokat.
2020. dec. 13. 16:40
 12/13 A kérdező kommentje:

Óriási bírsággal jár ha valaki engedély nélkül tart otthon egy itthon veszélyeztetett állatot. Ez nem motorozás, hogy ha nem állít le a rendőr akkor nem para vagy egy szaros építkezés ahol feketén dolgozhatsz. Komolyan mondom miért szólsz olyanba amiről azt se tudod micsoda? Ráadásul madarat sem lehet venni bejelentés nékül. Több millióra rúgnak az árak, egy tenyésztő nem vállalja fel a kockázatot, hogy mert nekem nincs kedvem várni ezért lecsukassák. Ez már feketekereskedelem védett állatokkal csak egy rosszindulatú szomszéd kell, vadászengedély nélkül ki se vihetem. Nem egy kutyát vásárolok, az senkit sem érdekel, meg az sem hogy autókázol jogsi nélkül.... És nekem nincs szükségem arra, hogy itt és most, felmérem a lehetőségeket és döntök.

Else vihetném kórházba ha lebetegedne stb...

A törvényeket egy szintig valóban meglehet kerülni, ez így van. De ez nem az a hely.

2020. dec. 13. 17:19
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

11#

A te fajta világod kihalt az 1960-70-es években.

Olyan szinten van ma már minden monitorizálva, bekamerázva, ellenőrizve, hogy nincs kedvem kockáztatni.

Azon kívül valószínüleg a hozzád hasonló gondolkodásúakból kerülnek ki azok a fajta sofőrök, akik balesetben embert ölnek, jogsi nélkül, oszt azzal védekeznek, hogy dehát a vezetís a víremben van!

Ha mindenhez hozzá lehetne jutni engedély nélkül, medvebocsokat, orsozlánokat, zsiráfokat tartanának, akiknek pénze van de esze nincs. Itt is minden nap benyögi valaki, hogy hóbaglyot akar, tukánt, kakadut meg hollót tartani.

Ausztriában kutyatartáshoz is fog kelleni vizsga/engedély, és ez teljesen rendben van. Ha ott élnék, valószínüleg nem félnék kés, paprikaspray, kövek nélkül megindulni sétálni fényes nappal a faluban, ne beszéljünk az éjszakáról.

Sajnos azok az idők elmúltak, mint az Into the Wild-ban, hogy "paddle down the river". Tudod miért? Mert az emberek egyre hülyébbek. Szerinted miért írják rá a gyufa csomagolására hogy nem ehető és hasonlók? Mert vannak Darwin-díjasok, akik ezeket megtették, ha életben maradtak akkor meg kárpótlást követeltek.

2020. dec. 13. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!