Megeresősítés randi előtt?
Szeretnék valami kis szertartást hogy jól sikerüljön egy találkozóm, már az is hasznos a számomra ha placeboként hat és ösztönöz kicsit.
Mit ajánlanátok?
De mégis ezt miként tegyem?
Ez olyan mint az agykontroll?
Van egy ötletem, felvezetem:
"Amint mondtad, a koncentráció azt jelenti, hogy minden erőnket, gondolatunkat egy pontra irányítjuk, egy pontba sűrítjük, és az értelem, a tudat összes erőjét összefogjuk. Ha azonban a mondatra koncentrálok, nem tudom értelmem erőit egy pontba sűríteni. Egy mondat több szóból áll. Ezek a szavak időben és térben egyaránt egymást követik. Képtelen vagyok ezekre a pontokra úgy gondolni, mintha egy pontban egyszerre lennének jelen, hanem csak úgy, mint időben és térben egymást követő egységekre. Amikor a mondat végére érek, újra vissza kell ugranom az elejére, és a kezdetétől a végéig újra át kell gondolnom. Így lehetetlen a koncentráció." Elisabeth Haich-Beavatás(részlet)
Na már most, ha a szavak, a forma mögött rejlő lényegre hegyezem ki a tudatom, egyéválva a tartalommal, azt vizualizálom hogy a kocentrációm tárgyát minden belégzéssel magamba táplálom, úgyhiszem hogy megsokszorozom a gyakorlat hatékonyságát.
Ez a gyakorlat Franz Bardon gyakorlati leckéi között is szerepel, mint a levegő feltöltés vagy valami ilyesmi. Esetlegm még folyadékot használva is alkalmaznám ezt a gyakorlatot, arra gondoltam.
Szerintetek?
Az idézet írója nem ismerte a szuggesztió működési mechanizmusát. És azt az elvet sem, hogy a mondatként kiejtett szavak mind egyetlen dolgot építenek fel. Egy összetett, fogalmakból álló gondolati formát. De ő maga is leírja a saját problémáját. Nem tud egységként gondolni a mondatra, hanem szétbontja szavakra. A szuggesztió, és önszuggesztió során előre kiválasztod a mondatot, és nem ismételgetés közben koncentrálsz a szavak jelentésére. Olyankor csak ismétled. A szuggesztió a tudatalattit befolyásolja, és ott váltja ki a hatást, ami aztán az éber tudatra is hatással lesz.
Ha az önszuggesztiódat képes vagy vizualizációval is megerősíteni, beleélni magad, egyéválni a tartalommal, az csak fokozza a hatását. Ha a légzéshez igazítod, az fokozhatja a hatást, de csak akkor, ha képes vagy megakadályozni, hogy a több dolog irányítása egyszerre szétszórja a figyelmed a légzés, vizualizáció, és koncentráció, valamint a szuggesztió szövege között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!