Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Milyen mágiát/szertartást...

Milyen mágiát/szertartást végeztél, lehet végezni Haloweenkor?

Figyelt kérdés
Hazánkban nem ismert ez az ünnep. Most így azt mondanám elsőre, hogy a halottak napja a mindenszentek keresztény ünnepek. Mégis boszorkányok, sátánista szinbolumokkal teli ez a haloweeni ünnep. Mire is való? Te mit csináltál?
2021. nov. 2. 18:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Én elmentem cukrot gyűjteni.
2021. nov. 2. 20:23
 2/12 anonim ***** válasza:
95%

Úgy látom hiába vagyunk a 21. századba, mégis ha valaminek pogány gyökere van, netán kapcsolatban áll a természetfelettivel, az már rögtön "sátánista". A boszorkányoknak eredetileg nincs közük az ünnephez. De ennek ellenére sok újboszorkány szereti megtartani ezt az ünnepet valamilyen formában, nekem is a kedvenceim közé tartozik.

Mit csináltam?

Mivel a népszokások híve vagyok, ezért jelen esetben a régi ír, skót "Samhaini" szokásokból IS merítettem gyakorlatot. Pl.:

Parshell-t készítettem (ez hagyományosan egy október 31-én készített házvédő amulett). Jósoltam vízbe csurgatott tojásfehérjéből és egy alma lehámozott héjából. Szertartást idén nem végeztem (egyébként amolyan egyszerű, télköszöntő rítust szoktam végezni), helyette egy kis transz munkával zártam az estét. Lefekvés előtt még felajánlottam egy kis tejet és kenyeret az éjszakai szellemeknek. Hát...ennyi.

2021. nov. 2. 20:27
 3/12 A kérdező kommentje:
Miket szedtél össze? Kik adtak inkább a gazdagok vagy a szegények?
2021. nov. 2. 20:27
 4/12 A kérdező kommentje:
Van az a mondás hogy csokit vagy csalunk?
2021. nov. 2. 20:30
 5/12 anonim ***** válasza:
50%

1-es vagyok

Amennyiben nekem írtad 3-mas válaszodat. Konkrétan mindenki adott akihez becsengettem. Aki még nem nyitott ajtót, de volt tök vagy otthon voltak annak... Hááá... A háza egy kicsit WC papírok lett. Sok mindend gyűjtöttem: nyalóka, karamell, keménycukor, gumimaci...

2021. nov. 2. 20:32
 6/12 anonim ***** válasza:

1-es szintén

4-re

Igen van.

2021. nov. 2. 20:33
 7/12 A kérdező kommentje:
Nagy a jólét. Én nem tartok csokit otthon. Nem bírok. Ha van otthon csoki egyből felzabálom. Nyamm😍
2021. nov. 2. 20:46
 8/12 anonim ***** válasza:
50%

7re

A mondásban nem kell szó szerint venni a csokit az eredeti ,,trick or treat" mondás annyit tesz ,,trükköt vagy nasit" ez magyarul nem hangzik túl jól így máshogy fordítottuk. Angliában lehet választani a ,,trükköt" is ilyenkor kis verset vagy mutatványt hajtanak végbe. A magyaroknál sokan nem is ismerik ezt az ingyen cukorka napot. Eredetileg azért jött létre, hogy halottak napja elött a szellemek nem találjanak vissza a házukba vagy vissza rémítsék a sír, hogy lássa a szép virágokat nov. 1.-én.

2021. nov. 2. 20:53
 9/12 anonim ***** válasza:
48%
Ételt adtam hajléktalanoknak... csinálhatnád te is néha.
2021. nov. 2. 22:11
 10/12 anonim ***** válasza:

Kérdező, ahelyett, hogy kisregényt írnék ide inkább nézd meg ezt a cikket a linken. Ebből megtudhatod, hogy az eredeti ünnep amit az amcsik lemásoltak milyen céllal szolgált.

[link]

2021. nov. 4. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!