Mit gondoltok, J. K. Rowling mennyire művelt a mágia és az okkultizmus irodalmát tekintve?
Figyelt kérdés
2021. szept. 5. 15:50
1/11 Grimfox válasza:
Kb mint bármely laikus. Jobbára mesékből, és a brit szigetek babonáiból, legendáiból merített a könyveihez, nem az elérhető okkult irodalomból.
2/11 anonim válasza:
Szerintem eléggé beleásta magát a témába, a könyvei tele vannak mitológiai utalásokkal.
3/11 anonim válasza:
Be is tíltották a könyveit, mert beszolt az LMBTQ-nak. Hehe
4/11 Grimfox válasza:
2, a könyvekben különböző népek mitológiája, és folklórja szerepel, de ezeket nem az okkult irodalomból gyűjtötte. Az biztos, hogy mitológia, folklór, és babona témában komoly gyűjtőmunkát kellett végezzen, de minden másban inkább a fantáziájára, és korábbi fantasy művekre hagyatkozott.
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kérhetem, hogy akik válaszolnak, írják le azt is, hogy melyik igaz rájuk:
- olvastam a könyveket
- olvastam a könyvek egy részét
- csak a filmeket láttam
- csak a filmek egy részét láttam
- nem olvastam vagy láttam a HP-t, de ismerem a sztorit
Köszönöm!
2021. szept. 5. 17:24
6/11 Grimfox válasza:
Olvastam a HP sorozatot, és a Bogar Bard-ot. De abban már nem vagyok biztos, hogy az összes filmet láttam.
7/11 anonim válasza:
Az egész sorozatot több, mint 8 -szor olvastam, és a filmeket is láttam.
8/11 anonim válasza:
Az baj ha valaki kb 100x látta a filmeket és már szinte fejből tudja őket? :'D
Olvasni olvasnám csak hangulat kérdése és az sokszor nincs...
9/11 anonim válasza:
J.k.Rowling irodalmar. A regeny irasnak megvannak a szerkezeti szabalyai, mufajonkent. Ergo mind amit írt egy kialakitott fantasy vilag aminek vannak irodalmi szabalyai. Valoszinuleg utana olvasott a boszorkanysag es a paganizmus rejtelmeinek de amiket olvasol azt o talalta ki. Mindent.
10/11 anonim válasza:
Amugy egy konyvet olvastam es egy-ket filmet lattam. 9-es vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!