SENKI nem fog neked mutogatni dolgokat, hogy nézd, működik a mágia.
Sőt egyes mágia tankönyvek még figyelmeztetik is a tanulót, hogy aki kérkedik a megszerzett képességeivel, az el is veszti azokat. Mindenesetre elég sok vallási irányzat és kultusz felhasználja a mágia valamilyen formáját (pl. a tantra, sátánizmus, újpogányság, boszorkányság, a vudu stb.)
De te kérdező vedd úgy, ahogy írtad, hogy nem létezik. Jobb tudatlanságban élni, mint valami igen veszélyes dologgal játszani. Részben én is ezért léptem vissza a gyakorlásától.
Van persze olyan része is, ami kevésbé veszélyes. Ilyn pl. a már említett pirokinézis. Nagyon ritka, de van olyan ember, aki képes pusztán az akaratával tüzet előidézni, csak éppen ezt a képességet nem hetek és hónapok alatt, hanem hosszú évek mindennapos gyakorlásával sajátította el. Én azért sajnálok az életemből 10-20 évet elpocsékolni, hogy ilyen képességre tegyek szert.
Van egy történet Buddháról is, amely azt beszéli el, amikor Buddha egy folyónál találkozott egy aszkétával, aki épp a víz felszínén kelt át a folyón. A vízen járó embertől Buddha azt tudakolta, mennyi idő, mennyi erőfeszítés árán érte el ezt a képességet? Az évtizedes gyakorlat által elnyert képességről Buddha csak annyit mondott: a révész néhány fillérért is átvisz…
06:17-es vagyok
Köszönöm a kiegészítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!